САВРШЕН И ЛАГАН ОБРОК: Печена пастрмка - топи килограме и побољшава здравље
ЧЕСТО на кето исхрани просто заборавимо да је једна од главних дозвољених намирица заправо риба, која садржи многе важне нутритијенте који могу побољшати опште стање организма.
Зато пробајте један брз и укусан рецепт у ком је основа пастрмка, али наравно можете на овај начин спремити и било коју другу рибу.
Потребно је:
- пастрмка средње величине
- 2 кашике маслиновог уља
- морска со и зачини по жељи (першун, рузмарин...)
- неколико чена белог лука
- кеса за печење
Припрема пастрмке са белим луком и зачинима
Припремите маринаду од сецканог белог лука, маслиновог уља, соли и зачина по жељи. Пастрмку оперите, очистите и осушите убрусом па је ставите у маринаду да преноћи, у фрижидеру. Затим је пребаците у кесу за печење, додајте кашику маринаде, завежите је и пробушите чачкалицом с горње стране, на два-три места.
Ставите тако припремљену рибу у плех и пеците у загрејаној рерни на 180 степени, на средњој решетки и са укљученим вентилатором око 35 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗА ТИЛИ ЧАС: Савет за домаћице - Ево како да брзо исецкате бели лук
30. 08. 2024. у 09:30
ЧЕСТО ЋЕТЕ ДА ЈЕ ПРАВИТЕ: Брзинска гибаница од кора за питу, заливених кефиром
29. 08. 2024. у 07:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)