САВРШЕН И ЛАГАН ОБРОК: Печена пастрмка - топи килограме и побољшава здравље

Бојана Јовановић

31. 08. 2024. у 07:00

ЧЕСТО на кето исхрани просто заборавимо да је једна од главних дозвољених намирица заправо риба, која садржи многе важне нутритијенте који могу побољшати опште стање организма.

САВРШЕН И ЛАГАН ОБРОК: Печена пастрмка - топи килограме и побољшава здравље

Фото Shutterstock

Зато пробајте један брз и укусан рецепт у ком је основа пастрмка, али наравно можете на овај начин спремити и било коју другу рибу.

Потребно је:

- пастрмка средње величине

- 2 кашике маслиновог уља

- морска со и зачини по жељи (першун, рузмарин...)

- неколико чена белог лука

- кеса за печење

Припрема пастрмке са белим луком и зачинима

Припремите маринаду од сецканог белог лука, маслиновог уља, соли и зачина по жељи. Пастрмку оперите, очистите и осушите убрусом па је ставите у маринаду да преноћи, у фрижидеру. Затим је пребаците у кесу за печење, додајте кашику маринаде, завежите је и пробушите чачкалицом с горње стране, на два-три места.

Ставите тако припремљену рибу у плех и пеците у загрејаној рерни на 180 степени, на средњој решетки и са укљученим вентилатором око 35 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!