ФУА ГРА: Врхунска паштета од гушчије џигерице

Новости онлине

15. 08. 2024. у 07:00

У француској кухињи има посебно место, а за то је заслужан путераст, деликатан укус.

ФУА ГРА: Врхунска паштета од гушчије џигерице

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г гушчије џигерице,
  • 7 г соли
  • по прстохват соли и шећера,
  • мало бибера
  • кромпир
  • За декорацију: шарени бибер у зрну, крупна морска со, рукола

Припрема:

Одстраните жиле из џигерице (поделиће се на два дела) па је у средини, са обе стране, посолите, побиберите и додајте јој мало шећера. Оставите 15 минута да одстоји.

У керамичку посуду ставите пек-папир, па преко тога одстојалу џигерицу, тако да оба дела стану унутра. Добро је испритискајте, тако да се обе половине потпуно саставе, без простора између. Нека одстоји један сат у фрижидеру. У дубљу шерпу сипајте мало млаке воде, па у њу убаците керамичку посуду са џигерицом и улијте млаку воду до врха.

Пеците откривено, у рерни загрејаној на 110 степени, 50 минута. Када отопљена масноћа  тек мало пређе изнад џигерице, покријте је и извадите из рерне.

Керамичку посуду извадите из шерпе, а када се охлади ставите је у фрижидер да одстоји  четири дана. Сеците је ножем умоченим у врелу воду, на тање шните, служите уз кувани кромпир и украсите свеже млевеним бибером, руколом и крупном морском сољу.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Почело укидање санкција, Русима стигле дозволе за ове тимске спортове - нека се свет спреми за руско чудо!