ФУА ГРА: Врхунска паштета од гушчије џигерице

Новости онлине

15. 08. 2024. у 07:00

У француској кухињи има посебно место, а за то је заслужан путераст, деликатан укус.

ФУА ГРА: Врхунска паштета од гушчије џигерице

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г гушчије џигерице,
  • 7 г соли
  • по прстохват соли и шећера,
  • мало бибера
  • кромпир
  • За декорацију: шарени бибер у зрну, крупна морска со, рукола

Припрема:

Одстраните жиле из џигерице (поделиће се на два дела) па је у средини, са обе стране, посолите, побиберите и додајте јој мало шећера. Оставите 15 минута да одстоји.

У керамичку посуду ставите пек-папир, па преко тога одстојалу џигерицу, тако да оба дела стану унутра. Добро је испритискајте, тако да се обе половине потпуно саставе, без простора између. Нека одстоји један сат у фрижидеру. У дубљу шерпу сипајте мало млаке воде, па у њу убаците керамичку посуду са џигерицом и улијте млаку воду до врха.

Пеците откривено, у рерни загрејаној на 110 степени, 50 минута. Када отопљена масноћа  тек мало пређе изнад џигерице, покријте је и извадите из рерне.

Керамичку посуду извадите из шерпе, а када се охлади ставите је у фрижидер да одстоји  четири дана. Сеците је ножем умоченим у врелу воду, на тање шните, служите уз кувани кромпир и украсите свеже млевеним бибером, руколом и крупном морском сољу.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић преместио је своју канцеларију у Подриње и одатле пет дана водио земљу и обављао државничке послове, а први је државник који је то урадио после краља Петра Првог Карађорђевића.

10. 09. 2024. у 19:23

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРЕМА италијанском листу "Ла Република", немачки канцелар Олаф Шолц припрема мировни план који подразумева руско задржавање окупираних украјинских територија.

10. 09. 2024. у 16:58

РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ: Милош Танасковић о серији Клан, интими и одрастању (ВИДЕО)

"РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ": Милош Танасковић о серији "Клан", интими и одрастању (ВИДЕО)

МИЛОШ Танасковић је у емисији "Бинџ" открио многе, до сада непознате, информације о серији "Клан", као и занимљивости из свог приватног живота.

10. 09. 2024. у 10:44

Коментари (0)

ДОСАД НАЈВЕЋЕ ОТКРИЋЕ О СТАЊУ ЛЕГЕНДАРНОГ ШУМИЈА! Ево како је Михаел Шумахер сада и зашто се у терапији користи вожња аутомобилом