ПОХОВАНЕ ПИВСКЕ ЛИГЊЕ КОЈЕ СВАКО МОРА ДА ПРОБА: Клопа за душу и стомак
Хрскаве, поховане пивске лигње, па још са кришком лимуна и правим дип-сосом са стране - опис праве кулинарске фантазије.
Састојци:
- 400 г лигњи исечених на колутове
- 3 јајета
- 200 г брашна
- 200 г презли
- уље
- пиво
- сусам по жељи
- тартар сос
- лимун као додатак
Припрема:
Ако не купујете већ очишћене или исечене лигње, онда их детаљно проперите и ножем пажљиво очистите. Исеците колутове дебљине до један центиметар.
Умутите три јајета у дубок тањир и посолите.
У друга два дубока тањира распоредите брашно и презле са сусамом.
Пиво сипајте у чинију и потопите лигње да одстоје око 15 минута.
Сипајте уље довољно за поховање.
Уваљајте колут лигње у брашно, па у јаја, па у презле.
Пржите у загрејаном уљу на тишој ватри.
Како их вадите из шерпе, спуштајте их на убрус, како бисте се решили вишка уља.
Послужите уз насецкане парчиће лимуна и тартар сос.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВИТАМИНСКА САЛАТА: Феноменална салата која ће добро доћи вашем организму
06. 08. 2024. у 15:00
РИЖОТО САЛАТА СА ТУЊЕВИНОМ И ГРАШКОМ: Изврстан оброк за сваки дан
31. 07. 2024. у 08:00
"ОДМАХ РЕШИТЕ ТО" Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Подрињу где разговара са грађанима, учествује у разним догађајима и обилази више села, градова и општина.
06. 09. 2024. у 20:12
ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)
РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.
01. 09. 2024. у 15:01
ОВУ ЈЕ ПЕСМУ ЊОЈ ПОСВЕТИО: Бора био заљубљен у колегиницу- "Све је прштало од емоција и љубави између њих двоје"
БОРА је био један од највећих аутора који је оставио невероватан траг за собом.
09. 09. 2024. у 10:48
Коментари (0)