РЕЦЕПТ ЗА КУВАНИ СОК ОД ПАРАДАЈЗА БЕЗ КОНЗЕРВАНСА: Једноставна припрема за омиљен додатак јелима

Новости онлине

05. 08. 2024. у 19:00

За припрему најједноставнијег, а најлепшег сока од парадајза не треба вам много времена, нити неки специјални савети. Оно на шта треба да обратите пажњу јесте квалитет парадајза, мора да буде добро зрео, а најбоље је ако можете да нађете домаћи парадајз.

РЕЦЕПТ ЗА КУВАНИ СОК ОД ПАРАДАЈЗА БЕЗ КОНЗЕРВАНСА: Једноставна припрема за омиљен додатак јелима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6 кг парадајза 
  • 2 кашике соли
  • 4 кашике шећера
  • црни лук  (по жељи)

Припрема:

Парадајз опрати, исећи на комаде и самлети на машину за млевење парадајза која одваја љуске.  Процедити, сипати у шерпу, додати со и шећер и кувати. Кад проври, кувати још 10-15 минута. 

Флаше загрејати у рерни, 10 минута на 100 степени. Врућ парадајз сипати у вруће флаше. На сваку флашу ставити парче целофана потопљено у алкохол или ракију, стегнути гумицом и ставити затварач.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

НЕМА ВИШЕ МИРА Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом