ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ: Брза и лака припрема

Новости онлине

06. 08. 2024. у 07:00

Домаће обланде можете да направите у пар корака. Уживаћете у њима.

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ: Брза и лака припрема

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora recepti

Састојци:

  • 130 г путера
  • 180 г шећера
  • 2 јајета
  • 3 кашичице ванилиног шећера
  • 380 г вишенаменског брашна
  • 2 кашичице прашка за пециво
  • 150 мл млека

Припрема:

За обланде је први корак мешање 130 г путера и 180 г шећера заједно. Добро умутите па додајте 2 јајета и 3 кашичице ванилиног шећера. Промешајте. У другој посуди за мешање просејте 380 г вишенаменског брашна и 2 кашичице прашка за пециво. Додајте у кремасту мешавину у 3 серије, добро мешајући након сваке серије. У овом тренутку добро умешајте млеко у тесто.

Ставите тесто у фрижидер и охладите га најмање 4 сата. Лагано побрашните радну плочу. Ставите тесто на побрашњену подлогу и разваљајте оклагијом. Разваљајте га тако да буде што тање, али не претанко да се поцепа. Када је тесто жељене дебљине, исеците га на мале правоугаонике величине обланде, исеците калупима за колаче или направите своје облике или дизајне од теста и ставите на лагано подмазан плех за колаче.

Загрејте рерну на 200˚С. Док се рерна загрева, ставите плех са тестом у фрижидер. Пеците у рерни 6 до 8 минута, док не порумени. Извадите из рерне и оставите да се охлади. Извадите из плеха за колаче и ставите на решетку за хлађење. Оставите да се потпуно охлади. Након тога можете да их користите по жељи. 

(Stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)