ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ: Брза и лака припрема
Домаће обланде можете да направите у пар корака. Уживаћете у њима.
Састојци:
- 130 г путера
- 180 г шећера
- 2 јајета
- 3 кашичице ванилиног шећера
- 380 г вишенаменског брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 150 мл млека
Припрема:
За обланде је први корак мешање 130 г путера и 180 г шећера заједно. Добро умутите па додајте 2 јајета и 3 кашичице ванилиног шећера. Промешајте. У другој посуди за мешање просејте 380 г вишенаменског брашна и 2 кашичице прашка за пециво. Додајте у кремасту мешавину у 3 серије, добро мешајући након сваке серије. У овом тренутку добро умешајте млеко у тесто.
Ставите тесто у фрижидер и охладите га најмање 4 сата. Лагано побрашните радну плочу. Ставите тесто на побрашњену подлогу и разваљајте оклагијом. Разваљајте га тако да буде што тање, али не претанко да се поцепа. Када је тесто жељене дебљине, исеците га на мале правоугаонике величине обланде, исеците калупима за колаче или направите своје облике или дизајне од теста и ставите на лагано подмазан плех за колаче.
Загрејте рерну на 200˚С. Док се рерна загрева, ставите плех са тестом у фрижидер. Пеците у рерни 6 до 8 минута, док не порумени. Извадите из рерне и оставите да се охлади. Извадите из плеха за колаче и ставите на решетку за хлађење. Оставите да се потпуно охлади. Након тога можете да их користите по жељи.
(Stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00
РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ЏЕМ ОД СМОКАВА: Намаз лепши од било којег крема
31. 07. 2024. у 10:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)