СЛАТКО ОД КАЈСИЈА: Укус летње посластице који враћа у детињство
Да би кајсије задржале лепу, светлу боју, немојте кувати више од килограм воћа одједном.
Састојци:
- 1 кг кајсија очишћених од коштица
- 1 кг шећера
- кашичица соде бикарбоне
- кесица лимунтуса
Припрема:
Кајсије очистите од коштица, па их спустите у шерпу са водом којој сте додали соду бикарбону. Све лагано промешајте и оставите да кајсије одстоје пола сата.
У другу шерпу сипајте шећер, па налијте водом да огрезне и кувајте на средње јакој ватри. Док се вода и шећер шпинују, склањајте пену са површине.
Кад је шећер ушпинован, додајте му оцеђене кајсије, мало смањите јачину рингле и оставите слатко да се кува још двадесетак минута до пола сата. С времена на време протресите шерпу.
Немојте кувати кајсије на јакој ватри, јер постоји ризик да слатко загори и воће поприми тамну боју, али ни на превише слабој темепратури, јер ће му бити потребно много времена да се скува.
Такође, док се кајсије кувају у ушпинованом шећеру, појавиће се бела пена на врху. Обавезно је скидајте, да се воће не би ушећерило. Густина готовог слатка од кајсија требало би да буде попут меда.
Пред крај кувања у шерпу са кајсијама и ушпинованим шећером додајте кесицу лимунтуса, оставите слатко да се прохлади, па га сипајте у тегле, херметички их затворите и држите на сувом и тамном месту.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача
12. 07. 2024. у 07:00
ЏЕМ ОД МАЛИНА: По проверено добром рецепту, без конзерванса, од само два састојка
09. 07. 2024. у 14:00
УКОЛИКО ВОЛИТЕ ЈАГОДЕ, МОЖДА ЋЕТЕ ЖЕЛЕТИ ДА НАПРАВИТЕ: Домаћи сок и џем од јагода
21. 05. 2024. у 08:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)