НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
Направите домаћи сируп од лимуна и освежите се за наредне вреле дане које нас очекују.
Састојци:
- 1 килограм лимуна
- 1 килограм шећера
- 3 литре воде
- 3 кесице лимунтуса
Припрема:
Добро оперите лимун.
Пошто је за припрему сирупа потребан цео лимун, дакле, са све кором, оперите лимунове мешавином хладне воде и соде бикарбоне. Трљајте кору фино, можете и меканим, новим сунђером.
Добро опране лимунове сада самељите на машиници за месо, или уз помоћ сецка, блендера, шта вам је при руци.
Кашу од лимуна преручите у одговарајућу шерпу, затим додајте воду, шећер и лимунтус. По жељи можете додати и ванилин шећер, за још слађи укус.
Према неким рецептима, за припрему иде дупло већа количина шећера, шта ја не препоручујем јер у том случају овај сируп заиста губи вредност. Ипак је то превише, а овако је таман да заслади а недовољно да засени нутријенте из лимуна. Сада када сте у кашу од лимуна додали остале састојке, добро промешајте па поклопите шерпу, и оставите на дневној температури да одстоји 24 сата. Током тих 24ч, повремено промешајте смесу да би се шећер брже и боље отопио..
Након тог времена, смесу процедите кроз цедиљку. Више пута ако желите баш чист сок од лимуна, а уколико волите и пулпу, онда ће бити довољно само једном.
Готов сок сипајте у одговарајуће флаше па их добро затворите. Пошто нема кувања, сок је хладан, и одмах га можете одложите у шпајз или фрижидер.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета
25. 07. 2024. у 08:00
ЦРНО МЛЕКО: Одлично за кожу и варење, а енергетска бомба у једној шољици
23. 07. 2024. у 13:00
ПРОТЕИНСКИ ШЕЈК ОД БАНАНЕ И ПУТЕРА ОД КИКИРИКИЈА: Савршен шејк за почетак дана
18. 07. 2024. у 15:01
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)