РУМ ПАЛАЧИНКЕ СА ФИЛОМ ОД ЧОКОЛАДЕ И СЛАТКЕ ПАВЛАКЕ: Кад почнеш да једеш, не можеш да станеш

Новости онлине

26. 07. 2024. у 08:00

Ове фантастичне палачинке могу заменити било који колач.

РУМ ПАЛАЧИНКЕ СА ФИЛОМ ОД ЧОКОЛАДЕ И СЛАТКЕ ПАВЛАКЕ: Кад почнеш да једеш, не можеш да станеш

Foto: Shutterstock

Састојци:

За палачинке:

  • 400 мл млека
  • 200 г глатког брашна
  • 2 јаја
  • 2 кашике уља
  • 1 кашика рума
  • 1 кашичица шећера
  • Прстохват соли

За фил:

  • 150 г чоколаде за кување
  • 150 мл слатке павлаке
  • 3 кашике путера

Припрема:

Палачинке: Умутите јаја миксером, додајте млеко и уље и сједините. Додајте брашно, со и шећер. Умутите да добијете смесу без грудвица и оставите да стоји 20 минута. У врео подмазан тигањ сипајте кутлачу смесе и распоредите да покрије дно. Пеците док ивице палачинке не порумене, око пола минута. Окрените и пеците другу страну око 15 секунди.

Фил: Слатку павлаку загрејте на тихој ватри до кључања, али да не проври. Не мешајте. Склоните са шпорета и додајте изломљену чоколаду. Мешајте док се не истопи. Тада додајте путер и сједините. Охлађеним филом намажите палачинке. Уролајте и послужите.     

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)