РУМ ПАЛАЧИНКЕ СА ФИЛОМ ОД ЧОКОЛАДЕ И СЛАТКЕ ПАВЛАКЕ: Кад почнеш да једеш, не можеш да станеш
Ове фантастичне палачинке могу заменити било који колач.
Састојци:
За палачинке:
- 400 мл млека
- 200 г глатког брашна
- 2 јаја
- 2 кашике уља
- 1 кашика рума
- 1 кашичица шећера
- Прстохват соли
За фил:
- 150 г чоколаде за кување
- 150 мл слатке павлаке
- 3 кашике путера
Припрема:
Палачинке: Умутите јаја миксером, додајте млеко и уље и сједините. Додајте брашно, со и шећер. Умутите да добијете смесу без грудвица и оставите да стоји 20 минута. У врео подмазан тигањ сипајте кутлачу смесе и распоредите да покрије дно. Пеците док ивице палачинке не порумене, око пола минута. Окрените и пеците другу страну око 15 секунди.
Фил: Слатку павлаку загрејте на тихој ватри до кључања, али да не проври. Не мешајте. Склоните са шпорета и додајте изломљену чоколаду. Мешајте док се не истопи. Тада додајте путер и сједините. Охлађеним филом намажите палачинке. Уролајте и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПУСЛИЦА РОЛАТ: Преукусан ролат који се брзо спрема и још брже поједе
24. 07. 2024. у 08:00
САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
21. 07. 2024. у 13:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)