ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета
Ледени чај од ђумбира је напитак који ћете често да правите, јер има најбољу комибнацију воћа и поврћа. По жељи му додајте и мало меда.
Састојци:
- 750 мл воде
- 60 г шећера
- 2 кесице зеленог чаја
- 4 цм свежег ђумбира, ољуштеног и исеченог
- 30 г листова и гранчица нане
- 4 кашике свеже исцеђеног лимуновог сока
За украшавање по жељи:
- коцкице леда
- кришке свежег ђумбира
- свежи листове нане
- кришке лимуна
Припрема:
За ледени чај од ђумбира прво прокључајте 250 мл воде. Угасите ватру и додајте шећер. Мешајте док се шећер не раствори. Убаците кесице чаја у воду и додајте ђумбир, нану и лимун. Пустите да одстоји 8 минута.
Извадите кесице чаја из воде. Процедите чај у теглу, а затим га помешајте и распоредите са преосталом водом у 6 тегли. Ставите у фрижидер и оставите да се хлади најмање 2 сата. Додајте коцкице леда непосредно пре сервирања. По жељи можете чај сервирате са кришкама ђумбира, лимуна и листовима нане.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД БРЕСКВЕ: Освежавајући напитак за свако доба дана
03. 07. 2024. у 19:00
ЦРНО МЛЕКО: Одлично за кожу и варење, а енергетска бомба у једној шољици
23. 07. 2024. у 13:00
НАПРАВИТЕ САМИ ЦРНИ ЧАЈ: Савршен јутарњи напитак, комбинација јаке ароме и млека
20. 07. 2024. у 10:00
ПРОТЕИНСКИ ШЕЈК ОД БАНАНЕ И ПУТЕРА ОД КИКИРИКИЈА: Савршен шејк за почетак дана
18. 07. 2024. у 15:01
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)