ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета

Новости онлине

25. 07. 2024. у 08:00

Ледени чај од ђумбира је напитак који ћете често да правите, јер има најбољу комибнацију воћа и поврћа. По жељи му додајте и мало меда.

ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 750 мл воде
  • 60 г шећера
  • 2 кесице зеленог чаја
  • 4 цм свежег ђумбира, ољуштеног и исеченог
  • 30 г листова и гранчица нане
  • 4 кашике свеже исцеђеног лимуновог сока

За украшавање по жељи:

  • коцкице леда
  • кришке свежег ђумбира
  • свежи листове нане
  • кришке лимуна

Припрема:

За ледени чај од ђумбира прво прокључајте 250 мл воде. Угасите ватру и додајте шећер. Мешајте док се шећер не раствори. Убаците кесице чаја у воду и додајте ђумбир, нану и лимун. Пустите да одстоји 8 минута.

Извадите кесице чаја из воде. Процедите чај у теглу, а затим га помешајте и распоредите са преосталом водом у 6 тегли. Ставите у фрижидер и оставите да се хлади најмање 2 сата. Додајте коцкице леда непосредно пре сервирања. По жељи можете чај сервирате са кришкама ђумбира, лимуна и листовима нане.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ПЕШИЋ ТВРДИ: Стојаковић ће играти за Србију, стигла реакција младог кошаркаша