СНИКЕРС СЛАДОЛЕД: Савршено слатко освежење - мами да пробате
Ако волите сникерс, чувену чоколадицу са кикирикијем, онда ће вас и овај рецепт одушевити. Предлажемо вам да испоробате и сникерс сладолед који ће вас савршено расхладити, али и засладити.
Састојци:
- 160 г прженог кикирикија
- 100 г кекса
- 250 мл слатке павлаке
- 60 г кондензованог млека
- 50 г вреле воде
- 1 кашика инстант кафе
- 300 г млечне чоколаде
- 100 мл млека
Припрема:
Кекс издробите, а кикирики исецкајте. Затим у посуди умутите слатку павлаку, па додајте кондензовано млеко и наставите да мутите. Кафу разблажите са врелом водом, па додајте у смесу. Сједините миксером, а након тога отопите чоколаду са млеком. Калуп обложите провидном фолијом, па сипајте мало фила од кафе, преко поспите кекс и кикирики, а онда прелијте чоколадом. Опет сипајте фил, поспите кексом и кикирикијем, па прелијте чоколадом. Преко сипајте фил, поспите кексом и кикиријем, па опет још један слој фила. Покријте провидном фолијом и ставите у замрзивач да се стегне. Извадите сладолед и ако желите прелијте чоколадом и украсите кикирикијем.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ВОЋНИ СЛАДОЛЕД: Има само три састојка и мало калорија
07. 06. 2024. у 13:00
БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!
02. 06. 2024. у 15:00
СЛАДОЛЕД ОД ЈАГОДЕ НА ШТАПИЋУ: Потребна су само 4 састојка, а деца ће га обожавати
05. 04. 2024. у 19:00
ЕВО КАДА НАС КОНАЧНО ЧЕКА ЗАХЛАЂЕЊЕ: Метеоролог Ристић за "Новости" дао прогнозу, овакав септембар се не памти
СРБИЈА овакво лето не памти. Први је септембар, а тропске температуре се настављају, као да смо у сред лета. И томе се не назире крај.
01. 09. 2024. у 12:28
ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)
РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.
01. 09. 2024. у 15:01
"ПРАТИО САМ ГА, КАКО ДА НЕ" Бора дао мишљење о Томпсону - у свега три реченице
ЛЕГЕНДАРНИ рокер, песник и лидер групе "Рибља чорба", Бора Ђорђевић, преминуо после вишедневне борбе са тешком болешћу.
05. 09. 2024. у 10:24
Коментари (0)