ДА НЕ ОСТАНУ ЛЕПЉИВЕ: Ево како се правилно перу руке после љуштења тиквица

Бојана Јовановић

17. 07. 2024. у 09:00

Ништа лепше од младих тиквица. Укусне су, лагане за варење и припрему, брзо се ољуште, али…

ДА НЕ ОСТАНУ ЛЕПЉИВЕ: Ево како се правилно перу руке после љуштења тиквица

Фото Shutterstock

Приликом прања и љуштења ово поврће испушта биљни сок од ког руке остају лепљиве, клизаве, често и прекривене зеленкастом скрамом, и после више покушаја прања сапуном.

Срећом постоји, на први поглед необичан, али делотворан, начин да их одмах успешно оперете од досадног сока.

Потребна вам је кашика путера, мало сунцокретовог уља и соде бикарбоне, детерџент за прање судова и папирни убрус. Најпре утрљајте путер у шаке, баш као што бисте крему за руке. Затим их обришите убрусом и оперите руке сапуном. Уколико је остало још трагова биљног сока на њима, намажите руке уљем, оставите пет минута да упије, уклоните вишак убрусом и оперите их детерџентом за суђе.

Ако вам ова метода звучи сувише интензивно, скините „остатке“ тиквица содом бикарбоном. Поквасите водом руке, па их енергично истрљајте содом и исперите млаком водом. Поновите поступак ако је потребно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ИЗРАЕЛ ЈЕ ЗАТЕЧЕН: Делије урадиле нешто што је мало ко очекивао