ДА УВЕК БУДЕТЕ СПРЕМНИ ЗА ИЗНЕНАДНЕ ГОСТЕ: Ево како да правилно замрзнете тесто
ЖЕЛИТЕ да увек будете спремни за ненадане госте, али и да не бацате храну, па ни тесто?
Решење је једноставно, ако умесите више него што вам је потребно, остатак замрзните и већ вам је пола посла готово за следећу припрему пита или пецива.
Но, морате знати како да га правилно замрзнете, да би било потпуно исто као свеже припремљено. Најпре га добро умесите, па убаците у кесу за замрзавање, преклопите га и тиме истисните сав ваздух из ње, па оставите у замрзивач. Можете га смрзнути и у вакум пластичној кутији. Приликом одмрзавања морате бити стрпљиви, јер му је потребно бар четири сата да одстоји у фрижидеру, или три на собној температури.
Избегавајте одмрзавање у микроталасној рерни, јер након тога неће нарасти током печења. Немојте очекивати да се одмрзнуто тесто подигне, јер нема потребе за тим – но, без бриге, десиће се када га убаците у рерну.
Када се одмрзне, извадите га из кесе или посуде, добро премесите и оставите мало да „одмори“. Трудите се да у рерни печете на температури између 170 и 190 степени, јер она највише одговара припреми теста.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00
КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо
18. 07. 2024. у 07:00
МЕД И АСПИРИН ЧИНЕ ЧУДА: Омекшајте испуцале пете природним састојцима
18. 07. 2024. у 08:15
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)