КРЕМ ОД ЛИМУНА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити

Новости онлине

15. 07. 2024. у 13:00

Крем од лимуна се брзо прави, а када се охлади, изгледа попут сладоледа.

КРЕМ ОД ЛИМУНА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 лимуна
  • 100 г шећера
  • 30 г кукурузног скроба
  • 250 мл слатке павлаке, расхлађене

Припрема:

Да бисте направили крем од лимуна, исцедите сок из сва три лимуна и сипајте у шерпу. Убаците шећер и кукурузни скроб и добро промешајте. Кувајте док смеса не постане густа. Након тога смесу пребаците у стаклену чинију, прекријте најлонском фолијом и охладите у фрижидеру.

У другу чинију сипајте расхлађену слатку павлаку и мутите миксером док се не формира густа маса. Извадите смесу са лимуном из фрижидера и њу измутите миксером па помешајте са умућеном слатком павлаком и мутите миксером. Убаците умућену смесу у кесу за украшавање и исцедите у мале чаше. Охладите у фрижидеру и сервирајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХЛАДНА ЗИМА СА ПУНО СНЕГА, ЕВО КОЛИКО ЋЕ ПАДАТИ У БЕОГРАДУ: Метеоролози изнели прoгнозе, да ли стиже поларни вртлог?

ХЛАДНА ЗИМА СА ПУНО СНЕГА, ЕВО КОЛИКО ЋЕ ПАДАТИ У БЕОГРАДУ: Метеоролози изнели прoгнозе, да ли стиже поларни вртлог?

МЕТЕОРОЛОШКИ сајт "Severe Weather Europe" (SWE) недавно је писао како се нешто чудно дешава са поларним вртлогом, а промене које се на њему дешавају утицаће на предстојећу зиму у Србији. По томе, зима би на Балкану, па тако и у Србији, требала да буде слаба. Међутим, са друге стране, наши метеоролози имају различита предвиђања за зимски период, па тако један наш професор сматра да ћемо ове зиме имати пуно снега и да ће зима бити хладнија него за последњих 10 година!

22. 08. 2024. у 09:01

СРАМОТИШ ХРВАТСКУ! Американац у Загребу са БГ таблицама - избушили му гуме (ВИДЕО)

"СРАМОТИШ ХРВАТСКУ!" Американац у Загребу са БГ таблицама - избушили му гуме (ВИДЕО)

"ПУТОВАО сам Босном, Србијом, Бугарском, дословно у све земље у окружењу у последњих шест месеци и био сам у небројено градова и једини град у којем сам се сусрео с насиљем је Загреб."

21. 08. 2024. у 20:10

Коментари (0)

НИСТЕ РЕЗЕРВИСАЛИ ЛЕТОВАЊЕ? Спакујте се и отпутујте на најпопуларнију дестинацију овог лета по LAST MINUTE ценама, попусти су неодољиви!