ПУДИНГ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Гело ди мелоне, специјалитет са Сицилије, одушевиће сваког љубитеља краљице лета

Новости онлине

07. 07. 2024. у 13:00

Лагани пудинг од освежавајућег летњег воћа италијански је специјалитет који без пуно муке можете припремити код куће.

ПУДИНГ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Гело ди мелоне, специјалитет са Сицилије, одушевиће сваког љубитеља краљице лета

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 750 мл изблендане и од семенки очишћене
  •  лубенице
  • 2 супене кашике густина
  • 60 мл шећера
  • 2 кафене кашике екстракта ваниле
  • 2 кафене кашике цеђеног сока лимуна

Припрема: 

Одвојите 2 супене кашике сока од лубенице и помешајте их у једној мањој посуди са густином. Мешајте док не добијете уједначену масу без грудвица. Остатак

 лубенице ставите у шерпу средње величине да прокува на умереној температури, потом мало смањите и оставите да благо ври још 3-4 минута. 

Додајте шећер и ванилу, и мешајте док се шећер не истопи. Потом додајте умућени густин и мешајте на благој температури још око 3 минута. На крају додајте лимунов сок. 

Склоните пудинг са шпорета, па сипајте у 4 чаше за пудинг које сте претходно изнутра поквасили водом. Покријте чаше и оставите пудинг да одстоји 3 сата док се сасвим не охлади.

Потом га украсите шлагом и сецканим пистаћима.

(mogujatosama)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!