ПОХОВАНИ СЛАДОЛЕД: Посластица којој је немогуће одолети
Поховани сладолед је десерт направљен од куглице сладоледа која је јако замрзнута, а потом уваљана у хрскаву смесу или тесто, пре него што почне да се пржи у врелом уљу.
Састојци:
- 1 кг сладоледа од ваниле
- 250 г здробљених кукурузних пахуљица
- 130 г кокосових пахуљица
- 4 кашичице цимета
- 3 велика беланца
- 2 кашике шећера
- Уље за пржење
- Чоколадни сируп или мед за преливање
Припрема:
Ставите шест кугли сладоледа на плех за печење. Замрзните их минимум на 2 сата. У плиткој посуди помешајте кукурузне пахуљице, кокос и цимет. Замрзнуте куглице сладоледа уваљајте у мешавину мрвица. Вратите их на плех за печење и поново замрзните на најмање 30 минута. Сачувајте преосталу мешавину мрвица за следеће кораке.
У средњој чинији умутите беланца и шећер док не постану пенасти. Умочите премазане куглице сладоледа у мешавину јаја, па поново добро уваљајте у мешавину мрвица. Поново замрзните на сат времена. У међувремену, охладите тањир у фрижидеру. Када сте спремни за пржење, загрејте уље у шерпи. Поставите охлађени тањир поред тигања. Извадите једну по једну куглицу сладоледа из замрзивача. Брзо умочите у врело уље, док површина не постане хрскава и браон, 8 до 10 секунди. Извадите из врелог уља шупљикавом кашиком и ставите на охлађени тањир. Поновите са преосталим куглицама сладоледа. Сервирајте одмах уз мало прелива по жељи.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОТРЕБНА СУ САМО ТРИ САСТОЈКА: Посни сладолед са маком, за све који посте на води
12. 06. 2024. у 09:00
БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!
02. 06. 2024. у 15:00
ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса
26. 06. 2024. у 19:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)