ПОХОВАНИ СЛАДОЛЕД: Посластица којој је немогуће одолети
Поховани сладолед је десерт направљен од куглице сладоледа која је јако замрзнута, а потом уваљана у хрскаву смесу или тесто, пре него што почне да се пржи у врелом уљу.
Састојци:
- 1 кг сладоледа од ваниле
- 250 г здробљених кукурузних пахуљица
- 130 г кокосових пахуљица
- 4 кашичице цимета
- 3 велика беланца
- 2 кашике шећера
- Уље за пржење
- Чоколадни сируп или мед за преливање
Припрема:
Ставите шест кугли сладоледа на плех за печење. Замрзните их минимум на 2 сата. У плиткој посуди помешајте кукурузне пахуљице, кокос и цимет. Замрзнуте куглице сладоледа уваљајте у мешавину мрвица. Вратите их на плех за печење и поново замрзните на најмање 30 минута. Сачувајте преосталу мешавину мрвица за следеће кораке.
У средњој чинији умутите беланца и шећер док не постану пенасти. Умочите премазане куглице сладоледа у мешавину јаја, па поново добро уваљајте у мешавину мрвица. Поново замрзните на сат времена. У међувремену, охладите тањир у фрижидеру. Када сте спремни за пржење, загрејте уље у шерпи. Поставите охлађени тањир поред тигања. Извадите једну по једну куглицу сладоледа из замрзивача. Брзо умочите у врело уље, док површина не постане хрскава и браон, 8 до 10 секунди. Извадите из врелог уља шупљикавом кашиком и ставите на охлађени тањир. Поновите са преосталим куглицама сладоледа. Сервирајте одмах уз мало прелива по жељи.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОТРЕБНА СУ САМО ТРИ САСТОЈКА: Посни сладолед са маком, за све који посте на води
12. 06. 2024. у 09:00
БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!
02. 06. 2024. у 15:00
ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса
26. 06. 2024. у 19:00
УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: "Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту"
ИАКО ће у Овални кабинет Беле куће ући тек за два и по месеца, већ су почеле анализе може ли Доналд Трамп испунити предизборна обећања и донети мир Украјини и Блиском истоку. Према писању "Вол стрит џорнала", који се позива на изворе блиске Трампу, саветници новоизабраног председника нуде замрзавање рата дуж прве линије, консолидацију окупираних територија за Русију, демилитаризовану зону и заустављање интеграције Кијева у НАТО на 20 година.
08. 11. 2024. у 09:02
ПУТИН ЗАПУШИО УСТА ЗАПАДУ: Његове речи о Олимпијским играма парају уши
ВЛАДИМИР путин говорио је Олимпијским играма које су пре неколико месеци одржане у Паризу
08. 11. 2024. у 18:34
УДАРИО НА ПОЛИЦИЈУ: Како је умро Ромео Савић, Кнелетов друг - у ноћи кад је Александар убијен сумња се да му је оставио поруку у хотелу
"ОТИМАО сам 'робу' и аутомобиле поквареним полицајцима. Волео сам да то радим инспекторима који су и сами криминалци, а нису имали смелости да стану наспрам мене. Можда сам и претеривао, али се кунем да нико поштен од мене није страдао. Увек сам узимао од цинкароша, пијанаца и 'индијанаца', понижавао их и малтретирао! Често сам то чинио због других. После ме је то много коштало."
08. 11. 2024. у 19:44
Коментари (0)