ПОХОВАНИ СЛАДОЛЕД: Посластица којој је немогуће одолети

Новости онлине

03. 07. 2024. у 13:00

Поховани сладолед је десерт направљен од куглице сладоледа која је јако замрзнута, а потом уваљана у хрскаву смесу или тесто, пре него што почне да се пржи у врелом уљу.

ПОХОВАНИ СЛАДОЛЕД: Посластица којој је немогуће одолети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг сладоледа од ваниле
  • 250 г здробљених кукурузних пахуљица
  • 130 г кокосових пахуљица
  • 4 кашичице цимета
  • 3 велика беланца
  • 2 кашике шећера
  • Уље за пржење
  • Чоколадни сируп или мед за преливање

Припрема:

Ставите шест кугли сладоледа на плех за печење. Замрзните их минимум на 2 сата. У плиткој посуди помешајте кукурузне пахуљице, кокос и цимет. Замрзнуте куглице сладоледа уваљајте у мешавину мрвица. Вратите их на плех за печење и поново замрзните на најмање 30 минута. Сачувајте преосталу мешавину мрвица за следеће кораке.

У средњој чинији умутите беланца и шећер док не постану пенасти. Умочите премазане куглице сладоледа у мешавину јаја, па поново добро уваљајте у мешавину мрвица. Поново замрзните на сат времена. У међувремену, охладите тањир у фрижидеру. Када сте спремни за пржење, загрејте уље у шерпи. Поставите охлађени тањир поред тигања. Извадите једну по једну куглицу сладоледа из замрзивача. Брзо умочите у врело уље, док површина не постане хрскава и браон, 8 до 10 секунди. Извадите из врелог уља шупљикавом кашиком и ставите на охлађени тањир. Поновите са преосталим куглицама сладоледа. Сервирајте одмах уз мало прелива по жељи.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА У АЛБАНИЈИ! Шиптари и Украјинци заједно вређали Србе и Русе (ФОТО)