ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса

Новости онлине

26. 06. 2024. у 19:00

ПОХОВАНЕ банане су једна од омиљенијих посластица која се наручује у азијским ресторанима.

ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса

Foto: Shutterstock

 Међутим, рецепт за њих је изузетно једноставан, те га можете испробати и сами код куће.

Састојци:

  • 6 банана 
  • оштро брашно 2,50 шоље
  • шећер 2 кашике
  • прашак за пециво 3 кашичице
  • густин 2 кашичице
  • со 0,25 кашичице
  • вода 2 шоље
  • уље 3 шоље 

Припрема:

Ољуштите банане и насецкајте их на 4 дела. У великој чинији измешајте брашно, шећер, прашак за пециво, густин и со. Додајте воду. Треба да добијете густо, глатко тесто. Ако је потребно додајте више од 2 шоље воде. Загрејте уље у непријањајући тигањ на средње јакој ватри, уље треба да постигне температуру од 175 степени. Комаде банане умачите у тесто, један по један, пустите да се с њих оцеди вишак теста те их пажљиво убаците у врело уље. Пазите да банане не дотакну дно тигања, како не би загореле и/или се залепиле за дно. Тигањ немојте да претрпате - треба да буде довољно уља да сви комади банане могу да плутају у уљу. Пржите док тесто не порумени , извадите из уља и ставите на убрус како би се упио вишак масноће. Прелијте медом, сосом од чоколаде, карамелом... Или послужите уз сладолед од ваниле.

(Superrecepti/ženablic)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТАКЕР КАРЛСОН УПОЗОРАВА НА МОГУЋИ РАТ РУСИЈЕ И САД: Путин неће имати другог избора