РЕЦЕПТ ЗА ЏЕМ ОД МАСЛАЧКА: Укусан и супер намаз и за палачинке

Новости онлине

30. 05. 2024. у 13:00

Маслачак можете да користите за припрему џема, чаја, да га додајете у салату...

РЕЦЕПТ ЗА ЏЕМ ОД МАСЛАЧКА: Укусан и супер намаз и за палачинке

Foto: Shutterstock

Ми вам предлажемо да од њега направите џем. Сигурно сте некада правили џем од неког воћа, али испробајте и овај рецепт.

Састојци:

  • 200 г маслачка
  • 600 г шећера
  • 500 мл воде
  • 1/2 кашичице лимунске киселине

Припрема:

Уберите маслачак и оперите. Исеците жуте латице и ставите у шерпу, па прелијте водом. Кувајте док не крене да кључа, а затим додајте лимунску киселину и смањите температуру на најмању. Кувајте пола сата, па склоните са шпорета, па поклопите и оставите тако да стоји неких сат времена. Затим процедите кроз газу. Латице маслачка ставите у шерпу и додајте шећер. Кувајте док се шећер не истопи и све време мешајте. Затим кувајте још пола сата без мешања. Готов џем сипајте у стерилисану теглу и оставите да се охлади на собној температури. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ЈОКИЋ ПИШЕ ИСТОРИЈУ НБА ЛИГЕ: Денвер не бриљира, али је зато Србин светла тачка (ВИДЕО)