РЕЦЕПТ ЗА ЏЕМ ОД МАСЛАЧКА: Укусан и супер намаз и за палачинке
Маслачак можете да користите за припрему џема, чаја, да га додајете у салату...
Ми вам предлажемо да од њега направите џем. Сигурно сте некада правили џем од неког воћа, али испробајте и овај рецепт.
Састојци:
- 200 г маслачка
- 600 г шећера
- 500 мл воде
- 1/2 кашичице лимунске киселине
Припрема:
Уберите маслачак и оперите. Исеците жуте латице и ставите у шерпу, па прелијте водом. Кувајте док не крене да кључа, а затим додајте лимунску киселину и смањите температуру на најмању. Кувајте пола сата, па склоните са шпорета, па поклопите и оставите тако да стоји неких сат времена. Затим процедите кроз газу. Латице маслачка ставите у шерпу и додајте шећер. Кувајте док се шећер не истопи и све време мешајте. Затим кувајте још пола сата без мешања. Готов џем сипајте у стерилисану теглу и оставите да се охлади на собној температури.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕКАДА НАМ ТРЕБА НЕШТО ДРУГАЧИЈЕ НА НАШОЈ ТРПЕЗИ: Пробајте укусан рикота намаз
27. 05. 2024. у 13:00
ПАШТЕТА ОД ЧВАРАКА: Укусан намаз који се брзо прави, а нећете му одолети
23. 05. 2024. у 09:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)