КАКО ДА НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ КВАСАЦ: Постоје чак 3 варијанте, бољи је од куповног и лако се прави
Квасац је кисело тесто и неопходан је за прављење разног теста и хлеба. Поред куповних, постоје разне домаће верзије које се лако праве.
Квасац од воћа
Састојци:
- јабука,
- 750 грама оштрог брашна
- 520 милилитара воде
Припрема:
Прво преполовите јабуку, извадите језгро и изрендајте је. Затим пола килограма брашна помешати са 350 милилитара воде, додати јабуку и све добро затворити у теглу.
После три дана, смеша ће бубрити и набубрити.
Баците половину смесе, а другу половину помешајте у чинији са 250 грама брашна и 170 милилитара воде. Затим смешу треба добро затворити у теглу и оставити неколико дана на собној температури. Када се појаве мехурићи, смеша је спремна.
Првог дана умешати 20 грама брашна и 20 милилитара воде у хомогену смесу, а другог дана умешати још 20 грама брашна и 20 милилитара воде. Смесу добро промешајте два пута током дана. Трећег дана додати још 30 грама брашна и 30 милилитара воде и поново измешати два до три пута у току дана.
Четвртог дана уклоните половину смеше и поновите поступак од трећег дана. Исто треба урадити и пети и шести дан. Коначно, седмог дана, квасац је спреман.
Кромпир квасац
Треба да скувате један кромпир и исцедите га. Затим кромпир треба помешати са једном кашичицом соли и једном кашичицом шећера. Након тога оставите да се смеса охлади и додајте четвртину воде за кување. Оставите смешу да ферментира неколико дана и то је то.
(24sata/hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса
26. 05. 2024. у 13:00
ПИТА ОД ПАЛАЧИНАКА И СПАНАЋА: Овакву питу до сада нисте спремали
26. 05. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)