РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉИ КАКАО КРЕМ ЗА ТОРТЕ И КОЛАЧЕ: Лако се прави и нису вам потребни посебни и скупи састојци
Важан аспект за добар какао крем је управо избор састојака. Користите квалитетан путер са високим процентом масти, јер игра важну улогу за текстуру крема. Потребно је да користите и какао прах са више од 55% какао масе. Ово је важно и за укус, али и за боју крема.
Састојци:
- 3 јајета средње величине
- 150 г шећера
- 30 г горког какао праха
- 250 г путера са више од 80% масти
- 1 кашичица ароме рума
- Прстохват соли
Припрема:
Ставите велики лонац на ватру и сипајте воду у њега. Одозго ставите мању шерпу, тако да дно не додирује воду. Убаците јаја, со и шећер и мешајте док смеса не постане хомогена. Ставите шерпу са мешавином јаја у шерпу са водом, угасите ватру. Наставите да мешате мешавину јаја метлицом или лопатицом 7-8 минута. Смеса ће добити кремасту текстуру.
Након кључања, искључите ватру и склоните посуду са кремом од јаја на решетку за хлађење. На врх додајте просејани какао прах. Одмах га убаците у крем и добро промешајте. Пустите да се мало стегне, па додајте арому рума. Док се крем од јаја са какаом хлади, миксером можете умутити путер да буде кремаст. Убаците у охлађени крем, мало по мало и снажно мешајте мутилицом. Крем охладите барем пола сата пре коришћења.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКИ НАМАЗ ОД ЛИМУНА И ЈАЈА: Одушевиће вас текстура намирница
07. 05. 2024. у 14:54
ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете
СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.
17. 01. 2025. у 15:55
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)
Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.
17. 01. 2025. у 14:48
Коментари (0)