ПРЕУКУСНА ДОМАЋА МОЦАРЕЛА: Уз два састојка је направите код куће, одушевиће вас
Чувени италијански моцарела сир од сада можете направити и у свом дому, а потребна су вам само два састојка. Само је битно да набавите пуномасно млеко да би имала потребну масноћу. Приликом припремања омиљених специјалитета са њом такође ће се развлачити и имаће препознатљив укус.
Састојци:
- 2 литре непастеризованог млека
- сирће
Припрема:
Млеко загрејте, али не треба да буде превише врело. Идеална температура је она у којој прст можете да држите у млеку, а да вас не опече. Додајте у млеко 4 кашичице сирћета, лагано мешајући без прекидања. Овај процес се одвија полако па будите стрпљиви и мешајте док млеко не почне да се одваја и ствара све веће грудвице. Покупите сир рукама, оцедите га и направите куглу, па га ставите у загрејану воду.
За то можете користити и течност осталу након прављења сира, мало је загрејте да буде врућа толико. У врућој води га држите око пет минута па исцедите рукама.
Потом га вратите, мало мешајте, исцедите и поновите тај поступак два до три пута. Након тога куглицу сира ставите у ледену воду на минуту, два. Савет је да у воду ставите коцкице леда да буде што хладнија. Извадите, оцедите па поновите и овај поступак два до три пута. Након овога сир је спреман за јело.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКА САЛАМА: Брзи колач од кекса који су правиле наше баке за посебне прилике
07. 05. 2024. у 07:00
ПОХОВАНИ КАЧКАВАЉ: Помоћу овог трика ће сваки пут испасти савршено
04. 05. 2024. у 09:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)