КОЛИКО ДУГО СМЕЈУ ДА СТОЈЕ ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА? Сви праве грешку, а ево како ћете знати да су се покварила

04. 05. 2024. у 15:47

УСКРШЊА јаја многима су укуснија него обична. Имају посебан укус и шмек, те деца, али и одрасли знају да их поједу и по десетак дневно. Наравно, не треба у томе претеривати. Они који имају здравтсвене проблеме, као што су повишени холестерол или неку другу хроничну болест, требало би да избегавају жуманца.

КОЛИКО ДУГО СМЕЈУ ДА СТОЈЕ ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА? Сви праве грешку, а ево како ћете знати да су се покварила

Градска управа у Пожаревцу

Када је реч о чувању јаја већина их током Васкрса држи у плетеним и украшеним корпама. Према речима стручњака, најбоље је тврдо кувана јаја држати у фрижидеру, а не у корпи на столу. Међутим, навика је чудо. Уколико их већ држите на столу трудите се да собна температура буде оптимална, не превише топло и не чувајте их дуже од недељу дана. Уколико имају чудан мирис, одмах их баците.

Према "Америца Егг Боарду" ако су јаја у љусци, биће безбедна за јело недељу дана након кувања, док огуљена треба појести исти дан. Не препоручује се замрзавање куханих јаја, било у љусци или без ње. Покварена јаја ћете препознати врло лако - према мирису. Покварена кувана јаја обично јако миришу на сумпор, који се и описује као мирис покварених јаја. Ако и нисте сигурни да ли јаје стајало предуго, једноставно га баците. Није вредно ризика.

БОНУС ВИДЕО: ВЕРУЈЕМ У ЧУДА | Ускршњи "Новости" интервју | Тара Милутиновић

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: Нестају им људи на Косову и Метохији, подаци су драстични - у лажној држави и сами признају: Општи очај живота!