ДОМАЋИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, а рецепт за његову припрему је врло једноставан
Када га будете направили, одушевићете се укусом јер је другачији него онај куповни.
Састојци:
- 1 коцка леда
- 2 л пуномасног млека
- 50 г киселе павлаке
- 3-4 кашике пуномасног јогурта
Припрема:
Истрљајте коцку леда по дну лонца да спречите опекотине. Додајте млеко и павлаку и кувајте на лаганој ватри, док се око ивица не створе мехурићи, на 180 до 200 степени. Повремено мешајте док се загрева.
Скините лонац са рингле и оставите да се охлади до 110 до 120 степени. Потопите лонац у ледену воду и пустите да се охлади често мешајући млеко да се равномерно охлади.
Пребаците пола шоље млека у чинију и умутите са јогуртом док не постане глатко. Вратите ову мешавину у охлађени лонац и поклопите га. Лонац умотајте у велики пешкир и ставите га на топло попут рерне са упаљеним светлом.
Оставите јогурт да одстоји од шест до 12 сати, док не постане густ. Што дуже стоји, биће оштрији. Пребаците лонац у фрижидер и охладите још најмање четири сата, наставиће да се згушњава док се хлади.
Можете смесу из лонца преместити у други суд.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)