ДОМАЋИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, а рецепт за његову припрему је врло једноставан

Новости онлине

28. 04. 2024. у 11:00

Када га будете направили, одушевићете се укусом јер је другачији него онај куповни.

ДОМАЋИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, а рецепт за његову припрему је врло једноставан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 коцка леда
  • 2 л пуномасног млека
  • 50 г киселе павлаке
  • 3-4 кашике пуномасног јогурта

Припрема:

Истрљајте коцку леда по дну лонца да спречите опекотине. Додајте млеко и павлаку и кувајте на лаганој ватри, док се око ивица не створе мехурићи, на 180 до 200 степени. Повремено мешајте док се загрева.

Скините лонац са рингле и оставите да се охлади до 110 до 120 степени. Потопите лонац у ледену воду и пустите да се охлади често мешајући млеко да се равномерно охлади.

Пребаците пола шоље млека у чинију и умутите са јогуртом док не постане глатко. Вратите ову мешавину у охлађени лонац и поклопите га. Лонац умотајте у велики пешкир и ставите га на топло попут рерне са упаљеним светлом.

Оставите јогурт да одстоји од шест до 12 сати, док не постане густ. Што дуже стоји, биће оштрији. Пребаците лонац у фрижидер и охладите још најмање четири сата, наставиће да се згушњава док се хлади.

Можете смесу из лонца преместити у други суд.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

ОГЛАСИО СЕ НОВИ ТРАГАЧ: Кошаркаш прокоментарисао свој ангажман у квизу Потера