ДОМАЋЕ БОМБОНЕ ПРОТИВ БОЛОВА У ГРЛУ И КАШЉА: Потребна су вам само 2 састојка
Једноставан рецепт за савршене лековите бомбоне.
Састојци:
- 2 шољица воде
- Свеже или суво лековито биље (жалфија, мајчина душица, корен слеза, слез, камилица, мента)
- 1 и по шољица меда
Припрема:
Сипајте у шерпицу или кетлер 2 шољице воде и прокувајте. У кључалу воду ставите лековито биље (препоручује се да од сваке врсте биља ставите по једну кашичицу) да се натапа 20 минута, а затим процедите.
У другу посуду за кување сипајте једну шољицу воде у којој је било потопљено биље и једну и по шољицу меда. Ставите да се кува на средњој температури.
Мешајте садржај на тој температури око 30 минута, односно док не достигне 150 степени целзијуса. Можете проверити да ли је смеса готова тако што ћете узети комадић смесе и спустити га у ледену воду, ако се комадић одмах стврдне, смеса је готова.
Такође, са кувањем можете престати онда када видите да се смеса почиње да пени и да се одваја. Тада је важно брзо склоните посуду са шпорета како смеса не би загорела.
Смесу потом пребаците у плех који сте пре тога премазали кокосовим (или неким другим) уљем и оставите је да се охлади толико да можете да је узмете у руке како бисте обликовали бомбоне.
Обликоване бомбоне ређајте на папир за печење (или тацну) и оставите их да се потпуно охладе. Можете их посути и шећером у праху како се не би слепиле једна за другу.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)