УШЕЋЕРЕНЕ ЈАБУКЕ: Слаткиш који враћа у детињство

Новости онлине

21. 04. 2024. у 17:00

“Обучене” у сјајно, црвено, шећерно одело, на дрвеном штапићу просто маме да се загризу. За многе који памте ушећерене јабуке су слаткиш и симбол детињства, који враћа у безбрижна времена.

УШЕЋЕРЕНЕ ЈАБУКЕ: Слаткиш који враћа у детињство

Foto: Shutterstock

Потребни састојци:

  • 7 јабука
  • 550 г шећера
  • 180 мл воде
  • 80 г глукозног/бомбонског сирупа
  • штапићи

Припрема:

Јабуке добро оперите, поготову ако су воскиране. Скините петељке и убрусом обришите. На место петељки забодите дрвени штапић.

У суд сипајте шећер, воду и глукозни/бомбонски сируп. Промешајте и ставите да се кува. Нека умерено ври око 15-18 минута и за то време немојте да мешате. Шећер треба благо да пожути. Склоните са ватре, додајте прехрамбену црвену боју и промешајте. Уроните јабуке држећи за штапић, а онда пребаците на папир за печење и оставите пар минута да се охладе. Када се смеса прохлади и стегне (а брзо се стеже), поново ставите пар секунди на ватру да бисте могли следеће јабуке да ушећерите.

Користите што ситније јабуке. Можете користити и зелене, чак је лепши контраст с њима.

Уместо сирупа можете користити мед али је свакако препорука да то буде овај бомбонски сируп.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)

ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.

21. 11. 2024. у 15:31

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!