ДА ВАМ ТЕСТО УВЕК ИСПАДНЕ САВРШЕНО: Ево колико тачно квасца се ставља

Новости онлине

15. 04. 2024. у 09:00

Умесите најбоље тесто, то ћете успети ако знате колико се квасца додаје у њега.

ДА ВАМ ТЕСТО УВЕК ИСПАДНЕ САВРШЕНО: Ево колико тачно квасца се ставља

Foto: Jutjub/Printskrin/ Cookrate - Dough Recipes

Количина квасца зависи од тога да ли користите суви или свеж, али и количине брашна коју ћете употребити, а многе домаћице које су почетнице то нису знале. На 1 кг брашна се додаје цела коцка квасца (тј. 42 г), који је неопходно да размутите у топлој води или млеку. Додаје се и шећер, па га оставите да се активира неких 10 минута. У случају да немате свеж квасац, можете користити и суви, а у том случају на 1 кг брашна се ставља око 20 г сувог квасца или 2 кесице.

Постоје два састојка која ће свакако помоћи да ваше тесто увек испадне савршено, а то су јогурт и сирће. Јогурт ће помоћи да производи од теста буду мекани, а сирће ће помоћи да тесто брже надође. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

СКАНДАЛ: Саиграч намерно повредио Луку Јовића на тренингу?! (ВИДЕО)