СЛАДОЛЕД ОД ЈАГОДЕ НА ШТАПИЋУ: Потребна су само 4 састојка, а деца ће га обожавати
У топлим данима, можете да се освежите куповним сладоледом, или да изаберете бољу варијанту и да сами направите домаћи сладолед. Брзо се прави, здравији је, а што је најбоље од свега има пун укус воћа, а можете да користите било које друго воће по жељи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 150 г јагода
- 10 г шећера у праху
- 50 мл воде
- 50 мл слатке павлаке
Припрема:
У чинију додајте јагоде, шећер у праху и воду, па све измиксајте да добијете кашу. Мешајте док се све добро не сједини. У калупе за сладолед сипајте смесу до половине калупа. Замрзните на нека 2 сата. За то време умутите слатку павлаку да добијете густ шлаг. Када се сладолед заледио уз помоћ шприца или кашичице допуните калупе до краја павлаком. У сваки забодите по штапић, па вратите у замрзивач на 3 сата. Након тога пажљиво извуците сладолед из калупа и спреман је за јело.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

"КОЛАЧ МИЛИОНЕРА": Посластица од карамеле и чоколаде која ће вас распаметити
02. 04. 2024. у 15:00

ПОСНЕ ЖЕРБО КУГЛИЦЕ: Праве се од три састојка, спремне за 10 минута
28. 03. 2024. у 12:18

"СВАКИ МУШКАРАЦ ДА ПРОЂЕ ВОЈНУ ОБУКУ" НАТО држава се спрема за руски напад, циљ је војска од 500.000 људи
ПОЉСКИ премијер Доналд Туск најавио је да његова влада ради на плану за масовну војну обуку свих пунолетних мушкараца, као одговор на промене у безбедносној ситуацији у Европи.
08. 03. 2025. у 14:43

ПАКАО ЗА УКРАЈИНЦЕ У КУРСКУ НАКОН АМЕРИЧКОГ ПОТЕЗА: Десет хиљада војника пред опкољавањем (ФОТО)
ДЕСЕТ хиљада украјинских војника под претњом је опкољавања у Курској области након обуставе америчких обавештајних података, пише британски Телеграф.
08. 03. 2025. у 11:01

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)