ПОСНИ ЧВАРЦИ: Праве се врло лако, а могу да парирају оригиналном српском деликатесу

Новости онлине

17. 03. 2024. у 09:00

Ови чварци су од комадића соје, те тако представљају и веганску и посну замену која ће вам добро доћи када желите промену у свом јеловнику.

ПОСНИ ЧВАРЦИ: Праве се врло лако, а могу да парирају оригиналном српском деликатесу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г соје у комадићима
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица димљене зачинске паприке
  • 2 ловорова листа
  • вода
  • уље за пржење                                                                                                                                     

Припрема:

Сипајте воду у шерпу, ставите димљену паприку, ловоров лист и со. Када смеса прокључа, додајте сојине комадиће и кувајте 10 минута.

После тог времена процедите комадиће и оставите неколико сати у цедиљци како би изашао сав вишак течности.

Уље загрејте у тигању и на средњој ватри пржите оцеђене комадиће соје око 20 минута. Повремено промешајте и регулишите температуру, али не постоји велика бојазан да ће изгорети.

Пржене чварке извадите на убрус како би се оцедио евентуални вишак уља, додајте још соли према свом укусу и уживајте.         

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: Нестају им људи на Косову и Метохији, подаци су драстични - у лажној држави и сами признају: Општи очај живота!