ФЕНОМЕНАЛНИ ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ, А ВАНИЛА ДАЈЕ ПОСЕБАН ШМЕК: Аустријска штрудла са јабукама

Емина Грчић

21. 03. 2024. у 15:00

СПЕЦИФИЧНА је по томе што се јабуке секу на коцкице, док сок од ваниле даје драж целом десерту.

ФЕНОМЕНАЛНИ ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ, А ВАНИЛА ДАЈЕ ПОСЕБАН ШМЕК: Аустријска штрудла са јабукама

Фото Shutterstock

Састојци:

 За тесто: 

* 300 г брашна
* 1 јаје + жуманце
* 2 кашике уља
* 125 мл млаке воде
* со

 За фил: 

* 2 кг јабука

* 1 лимун
* 50 г путера за презле
* 150 г презли
* 150 г путера
* 150 г шећера
* 200 г сувог грожђа
* 200 г сецканих ораха
* две кашичице цимета
* шећер у праху за посипање

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте брашно, жуманце, уље, јаје, воду и со, па сједините виљушком и замесите тесто.

Неколико минута лупајте тесто о сто, па га поделите на два дела. Сваки део премажите уљем па покријте крпом и оставите око сат и по времена.

За то време пропржите презле на путеру. Оперите, очистите јабуке од семенки па их са кором сеците на коцкице. Прелијте их соком и ренданом лимуновом корицом. Додајте суво грожђе, орахе, шећер, цимет. Сједините све у фил.

На радној површини развуците тесто оклагијом у танку кору, па ручно развлачите крајеве, да кора буде што тања. Премажите кору отопљеним путером, па поспите презлама. Нанесите фил од јабука на трећину коре. Уролајте танку и широку штрудлу.

У плех обложен папиром за печење пребаците штрудле па их премажите отопљеним путером и умућеним жуманцем. Пеците штрудле са јабукама пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени.

Печену штрудлу поспите шећером у праху, сеците и служите.

Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАНСКА ДИГЛА УЗБУНУ ЗБОГ ДВА РУСКА БОМБАРДЕРА: Повећан ризик од избијања војног сукоба због  Русије

ДАНСКА ДИГЛА УЗБУНУ ЗБОГ ДВА РУСКА БОМБАРДЕРА: "Повећан ризик од избијања војног сукоба због Русије"

ДВА руска стратешка бомбардера Ту-95 извршила су патролне летове изнад неутралних вода Беринговог и Чукотског мора, саопштило је руско Министарство одбране.

18. 12. 2024. у 16:17

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

СИНИША МИХАЈЛОВИЋ ПИТАО МАЈКУ ДА ЛИ ЈЕ ХРВАТ ИЛИ СРБИН: Само једном ме је било срамота