ШТРУДЛА СА КАЈМАКОМ И КУЛЕНОМ Укус је рај за сва чула, а поправља дан у трену

Novosti online

15. 03. 2024. у 09:00

Неодољива и сласна, идеална за доручак или вечеру.

ШТРУДЛА СА КАЈМАКОМ И КУЛЕНОМ Укус је рај за сва чула, а поправља дан у трену

Фото Shutterstock

Састојци:

* 1 кг брашна
* 500 мл млека
* 40 г квасца
* 2 јајета
* 1 кашика соли
* кашичица шећера
* 100 мл уља
* 200 г кајмака
* 300 г кулена
* 300 г качкаваља
* 100 г тврдог сира

Припрема:

Рерну загрејте не 200 степени. У посуди са млаким млеком додајте коцку квасца и кашичицу шећера. Постепено додајте брашно и со, на крају уље.

Тесто оставите да надође пола сата на топлом. Надошло тесто поделите на три дела и развуците тесто у правоугаоник и филујте.

Намажите кајмак па поређајте сецкан кулен и преко ставите качкаваљ и тврди сир.

Добићете три велике штрудле од наведене количине. Премажите их јајетом и поспите сусамом. Савијте у облик штрудле и пеците око пола сата, у загрејаној рерни на 200 степени. Прохлађену штрудлу сеците и служите.

Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ: Укидају се санкције које су Русе посебно болеле!