ШТРУДЛА СА КАЈМАКОМ И КУЛЕНОМ Укус је рај за сва чула, а поправља дан у трену
Неодољива и сласна, идеална за доручак или вечеру.
Састојци:
* 1 кг брашна
* 500 мл млека
* 40 г квасца
* 2 јајета
* 1 кашика соли
* кашичица шећера
* 100 мл уља
* 200 г кајмака
* 300 г кулена
* 300 г качкаваља
* 100 г тврдог сира
Припрема:
Рерну загрејте не 200 степени. У посуди са млаким млеком додајте коцку квасца и кашичицу шећера. Постепено додајте брашно и со, на крају уље.
Тесто оставите да надође пола сата на топлом. Надошло тесто поделите на три дела и развуците тесто у правоугаоник и филујте.
Намажите кајмак па поређајте сецкан кулен и преко ставите качкаваљ и тврди сир.
Добићете три велике штрудле од наведене количине. Премажите их јајетом и поспите сусамом. Савијте у облик штрудле и пеците око пола сата, у загрејаној рерни на 200 степени. Прохлађену штрудлу сеците и служите.
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)