АКО ЖЕЛИТЕ ДА НАПРАВИТЕ УКУСАН ДОРУЧАК: Домаћа тортиља пуњена пршутом и сиром
ДОМАЋЕ тортиље су укусније од куповних, поготово ако их напуните пршутом и сиром. Тесто за домаћу тортиљу ћете умесити брзински, а пуњење може да буде по вашој жељи.
Састојци:
* 130 г брашна
* 1/4 кашичице соли
* 1/2 кашичице шећера
* 2 кашичице маслиновог уља
* 80 мл воде
* 2 парадајза
* мало першуна
* 200 г тврдог сира
* 2 јајета
* 1/4 кашичице сувог оригана
* мало црног лука
* пршута
* парадајз сос
* зелена салата
Рецепт за домаћу тортиљу пуњену пршутом и сиром:
Корак 1:
Умесите тесто за тортиље
У посуди помешајте брашно, шећер, со, маслиново уље и воду. Умесите тесто, па покријте провидном фолијом и оставите неких 15 минута да надође. Поделите тесто на пет једнаких делова и обликујте лоптице. На побрашњеној површини развуците сваку лоптицу у танак круг.
Корак 2:
Пеците тортиље
У сувом тигању пеците тортиљу док се не појаве мехурићи, па окрените са друге стране. Пеците још 3-4 минута. Тако испеците и преостале четири тортиље. Сложите једну на другу и попрскајте водом. Оставите да се охладе.
Корак 3:
Напуните тортиљу
У тигању минут испржите сецкани црни лук, па додајте умућено јаје. Треба да покријте дно тигања. Преко ставите тортиљу. Поклопите и оставите да се пече неких 5 минута. Искључите шпорет, па окрените тортиљу помоћу шпатуле. Тортиља сада треба да покрива дно тигања. На пола тортиље поспите рендани сир, па поређајте кришке парадајза. Ставите парче пршуте, мало парадајз соса или кечапа и зелену салату. Опет поспите ренданим сиром, али сада целу површину тортиље и преклопите. Премажите путером или маслиновим уљем.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)