ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ: Моћна пилећа супа, па још са лимуном
КАО ретко које јело пилећа супа је вековима универзални "лек" за прехладу.
Да се изборе са кијањем, кашљем и температуром, широм света се кувају веома сличне супице, а на истоку се у супу додаје и сок од лимуна.
Састојци:
* пиле, мање, 600 г
* црни лук, 1 већа главица
* кромпир, 1 велики
* пашканат, 3 корена
* шаргарепа, 3 корена
* целер, већи комад
* першун, 1/2 везице
* резанци, 1 шака
* со, по укусу
* бибер у зрну, 1 кашичица
* сок од лимуна, по жељи
Припрема:
* Месо оперите, ставите у већи лонац и налијте хладном водом. Ставите да се кува и кад вода прокључа, скините пену, смањите ватру и оставите да се крчка. Поврће очистите, исеците на комаде, па га убаците у лонац. Црни лук мало га препеците на плотни, па га убаците у лонац. Оставите да се све кува на тихој ватри сат и по. С времена на време скидајте масноћу која се скупља на површини. Кад је месо кувано процедите супу, месо очистите са костију и вратите у супу, па убаците и бибер у зрну. Шаргарепу исеците на колутове, вратите у супу и додајте резанце. Кувајте још 10 мунута, додајте исецкани першун, проверите укус и склоните са ватре. У време прехладе у топлу супу додајте сок од лимуна.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)
МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.
14. 11. 2024. у 17:17
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
ЧИТУЉА КОСТИЋУ ОД ДЕЦЕ: "Живиш кроз нас - настављамо с поносом"
МИОДРАГ Костић, оснивач и председник МК Групе, преминуо је у среду ујутру.
14. 11. 2024. у 12:46
Коментари (0)