ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ: Моћна пилећа супа, па још са лимуном
КАО ретко које јело пилећа супа је вековима универзални "лек" за прехладу.
Да се изборе са кијањем, кашљем и температуром, широм света се кувају веома сличне супице, а на истоку се у супу додаје и сок од лимуна.
Састојци:
* пиле, мање, 600 г
* црни лук, 1 већа главица
* кромпир, 1 велики
* пашканат, 3 корена
* шаргарепа, 3 корена
* целер, већи комад
* першун, 1/2 везице
* резанци, 1 шака
* со, по укусу
* бибер у зрну, 1 кашичица
* сок од лимуна, по жељи
Припрема:
* Месо оперите, ставите у већи лонац и налијте хладном водом. Ставите да се кува и кад вода прокључа, скините пену, смањите ватру и оставите да се крчка. Поврће очистите, исеците на комаде, па га убаците у лонац. Црни лук мало га препеците на плотни, па га убаците у лонац. Оставите да се све кува на тихој ватри сат и по. С времена на време скидајте масноћу која се скупља на површини. Кад је месо кувано процедите супу, месо очистите са костију и вратите у супу, па убаците и бибер у зрну. Шаргарепу исеците на колутове, вратите у супу и додајте резанце. Кувајте још 10 мунута, додајте исецкани першун, проверите укус и склоните са ватре. У време прехладе у топлу супу додајте сок од лимуна.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)