ТОПАО ЗАГРЉАЈ ИТАЛИЈАНСКОГ ЈЕЛА САВРШЕН ЈЕ ЗА ХЛАДНИЈЕ ДАНЕ: Кремаста палента са шампињонима и сиром
КРЕМАСТА палента са шампињонима и сиром је сочан, топли оброк који ћете брзо да направите.
Кремаста палента је богата сиром и уз то се прави са куваним кестењем.
Састојци:
* 250 г шампињона
* 2 кашичице маслиновог уља
* 1 чен белог лука, нарезан
* 1 гранчица рузмарина, исецкани листови
* 100 г куваног кестења
* 100 мл пуномасног млека
* 100 г паленте која се брзо кува
* 30 г сланог путера
* 25 г пармезана, наренданог
* 100 г тврдог сира, исеченог на мале коцкице
Рецепт за кремасту паленту са шампињонима и сиром:
Корак 1:
Загрејте тигањ
За кремасту паленту са шампињонима и сиром загрејте велики тигањ са поклопцем на јакој ватри. Додајте шампињоне и пржите око 3 минута, уз мало мешања, док не порумене и не почну да пуштају течност.
Корак 2:
Додајте бели лук и кестење
Смањите температуру на средњу, па додајте уље, бели лук, рузмарин и кестење. Кувајте неколико минута, мешајући, док не замирише. Додајте кашику воде, поклопите и склоните са ватре. Оставите да се хлади 10 минута.
Корак 3:
Скувајте паленту
У међувремену сипајте млеко у шерпу са 400 мл воде и прстохватом соли и ставите да проври. Смањите ватру на ниску, сипајте паленту уз мешање, па кувајте 5-8 минута уз стално мешање док се не згусне и одвоји од ивица тигања. Умешајте путер, пармезан и пола сира и зачините. Поспите преосталим сиром. Зачините мешавину печурака, па је кашиком посипајте преко паленте, заједно са соковима који су остали у тигању. Уживајте у кремастој паленти са шампињонима и сиром!
(StvarUkusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)