БРУСКЕТИ СА ПОВРЋЕМ БЕЗ УКЉУЧИВАЊА РЕРНЕ: Лагана вечера која не гоји, а спрема се за 3 минута
РЕЦЕПТ за вечеру, да прсте полижете. После силних празника који су иза нас, потребна нам је и лаганија храна. Наравно, уколико је могуће спремити је без укључивања шпорета, то је још један велики плус.
Брускети су идеални као лагано предјело или вечера. На препечени хлеб можете ставити било које додатке.
Ова комбинација је прилично дијетална, јер од угљених хидрата иде само хлеб, али кришка препеченог, што је неупоредиво мање калорично од обичног хлеба, свежег.
Састојци:
* 2 парадајза
* 100г моцареле
* 100г црних маслина
* 1 чен белог лука
* со, бибер, оригано
* босиљак • масиново уље
* багет или хлеб по жељи
Припрема:
Хлеб исећи на кришке дебљине око 1цм и тостирати у тосту или благо пропржити на маслиновом уљу. У чинији сјединити сецкан парадајз, моцарелу, маслине, со, бибер, оригано, босиљак и мало маслиновог уља. Када је хлеб готов, ченом белог лука прећи преко површине кришке, како би бели лук оставио суптилну ноту свог укуса. Кашиком ставити додатке на хлеб. Сервирати на тањиру и прелити са мало маслиновог уља.
* Додатни савет:
Уколико користите багет, сеците кришке под углом, како би површина на коју стављате додатке била већа. Пазите да парчићи не буду претанки, како би могли да издрже све додатке без ломљења и савијања. Бели лук, којим сте прешли преко површине хлеба, можете исецкати и додати у смесу.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)
ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.
21. 11. 2024. у 15:31
Коментари (0)