СПРЕМА ОЧАС ПОСЛА , ХРСКАВО И ЗДРАВО: Леблебија ће постати ваша омлиљена грицкалица
НАЈЗДРАВИЈА и најукуснија грицкалица... Уз ову хрскаву леблебију нећете ни помислити на чипс, димове или кокице, уштедећете новац и припремити ужину по свом укусу.
![СПРЕМА ОЧАС ПОСЛА , ХРСКАВО И ЗДРАВО: Леблебија ће постати ваша омлиљена грицкалица СПРЕМА ОЧАС ПОСЛА , ХРСКАВО И ЗДРАВО: Леблебија ће постати ваша омлиљена грицкалица](/data/images/2024-01-10/442065_62488_fmob.jpg)
Фото Printscreen/YouTube/Minimalist Baker
Наравно, можете користити много сувих и свежих зачина - у зависности од ваших преференција. У рецепту смо споменули чили и црвену паприку, али можете експериментисати и са другим зачинима, као што су сушени босиљак, мајчина душица, оригано... Имајте на уму да, осим као ужина, може да послужи и као додатак за крем супе и салате.
Потребно:
* 400 г конзерве леблебије
* 1 кашика маслиновог уља
* ½ кашичице соли
* ½ кашичице чили праха
* ½ кашичице црвене паприке
Припрема:
Загриј пећницу на 200 ступњева. Добро проциједи сланутак, а затим га испери водом.
Обриши га папирнатим убрусима и остави га још неколико минута са стране како би се у потпуности осушио. Распореди сланутак по папиру за печење, прелиј га маслиновим уљем и посоли. Пеци га 20 минута до пола сата и повремено протреси лим. Сланутак је печен кад је златне боје и хрскав извана, а мекан изнутра. Поспи га зачинима и промијешај. Послужи одмах!
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића](/data/images/2023-04-24/343739_vidic_kf.jpg?time=1739703299)
РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића
МОДНИ креатор Саша видић преминуо је 23. априла 2023. године. Радио је као стилиста многих личности, а са нкима је био толико близак да су му поверавали своје најинтимније тренутке из живота.
16. 02. 2025. у 11:54
Коментари (0)