ТОП СПОЈ БЕЛОГ ЛУКА И СВЕЖЕГ БОСИЉКА: Ароматичне печурке печене у рерни
КАО прилог уз свињско месо - послужите печене печурке са ароматичним зачинима.
Печурке су одличне јер од њих можете да припремате различита јела. Супер су као сос, али и као прилог. Ми вам доносимо најлакши рецепт за ароматичне печурке печене у рерни које се одлично слажу уз месо или рибу.
Потребно:
* 400 г шампињона
* 8-9 ченова белог лука (1 по печурки)
* 60 мл маслиновог уља
* 1/2 црног лука
* 2 кашичице оригана
* 10 г листова свежег босиљка 1 кашичица сушеног босиљка
Рецепт за печурке из рерне:
Корак 1:
Припремите печурке:
Печурке немојте да перете, већ обришите убрусом или ножем скините горњи слој. Уклоните и стабљике.
Корак 2:
Направите пуњење:
У блендер ставите стабљике печурака, бели лук, црни лук, оригано, босиља, со, бибер и сипајте маслиново уље. Све добро изблендирајте и напуните печурке.
Корак 3:
Пеците печурке:
Поређајте печурке на плех и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 15 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОЛИКО УКУСНА ДА ЈОЈ СИГУРНО НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Свечана пита са пилетином
08. 01. 2024. у 12:00
ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
28. 12. 2023. у 20:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)
ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.
21. 11. 2024. у 15:31
Коментари (0)