СИМФОНИЈА УКУСА ЗА ПРАЗНИЧНЕ ДАНЕ - КУВАНО БЕЛО ВИНО: Рецепт стиже из Шпаније, укусније од црног

Novosti online

09. 01. 2024. у 18:00

ЈЕДИНО од омиљених зимских пића уз које можемо најбоље да се угрејемо свакако је кувано вино

СИМФОНИЈА УКУСА ЗА ПРАЗНИЧНЕ ДАНЕ - КУВАНО БЕЛО ВИНО: Рецепт стиже из Шпаније, укусније од црног

Фото Shutterstock

Обично људи кувају црно, али ево како да скувате бело вино. Има много рецепата за овај зимски напитак, ово је један проверен.

* 1 л белог вина
* 2 поморанџе
* 8 кашика шећера
* кашика меда
* 4-5 звездица аниса
* 4-5 каранфилчића
* 3-4 штапића цимета (цимет у праху ако нема штапића)

Поморанџе употребите за кувано вино на следећи начин: од једне исцедите сок који ћете сипати у вино. Другу добро оперите и исеците на кругове заједно са кором.

Остаје вам да у једној шерпи помешате састојке и доведете их до кључања, па кувате на лаганој температури 15-20 минута.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

АЛТА БАНКА ПРОСЛАВИЛА СЛАВУ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА: Традиција у циљу очивања вредности