ПАПРИКА ПРЖЕНА У ПАВЛАЦИ: Укусно, а јако брзо се прави, идеално јело за вреле дане лета

06. 09. 2023. у 20:37

Кад више немате идеју шта да кувате, а због толих дана вам се не да да дуго стојите испред шпорета, ово јело је одлично решење.

ПАПРИКА ПРЖЕНА У ПАВЛАЦИ: Укусно, а јако брзо се прави, идеално јело за вреле дане лета

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 7-8 паприка
  • 5-6 ченова белог лука
  • 1 кисела павлака
  • соли по укусу
  • уље за пржење

Припрема:

Паприке преполовити, одстранити им коштице и пржити са обе стране на уљу. Након тога их извадити на тањир, поклопити другим тањирон или поклопцем и оставити да одстоје десетак минута (тако ће се кожица лакше огулити).

Огулити кожицу, паприке руком исцепкати уздуж, вратити их у шерпицу, у коју је додато врло мало уља (или у тигањ у ком су се пржиле, с тим да сте одлили већину уља), па додати ситно исецкан бели лук и киселу павлаку. Промешати, пустити да прокључа и одмах склонити с ватре. Служити самостално или као прилог уз месо.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)

УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)

БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.

27. 12. 2024. у 09:04

ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа

ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа

РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.

27. 12. 2024. у 09:23

Коментари (0)

ТУГА ОКОВАЛА ЧИЗМУ: Преминуо један од најтрофејнијих тренера у историји одбојке