ФОКАЧА ОД РАЖАНОГ БРАШНА СА ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Сочна и мекана, прсте да полижете

Новости онлине

24. 03. 2025. у 07:00

Италијански пљоснати хлеб сличан нашој погачи јесте фокача, доносимо вам рецепт за најмекшу и најукуснију погачу са чери парадајзом.

ФОКАЧА ОД РАЖАНОГ БРАШНА СА ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Сочна и мекана, прсте да полижете

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 г интегралног ражаног брашна
  • 2 кашичице сувог квасца
  • пола кашичице соли
  • пола кашичице шећера
  • 8 комада чери парадајза
  • 1 1/2 главица белог лука
  • 1 љута папричица
  • 1 гранчица рузмарина

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. У једној посуди размутите квасац са топлом водом и шећером, па оставите да се активира. Сипајте брашно, со и квасац у ванглу, па мешајте и полако сипајте топлу воду. Када добијете густо тесто покријте га крпом и оставите сат времена на топлом. На побрашњеној радној површини развуците тесто у облику фокаче, па утапкајте врховима прстију на неколико места. У тесто утисните засечену главицу белог лука, као и чери парадајз пресечен напола. Пеците око 15 минута, у рерни загрејаној на 220 степени. Извадите из рерне па утисните остатак ситно сецканог белог лука и рузмарин. Смањите на 220 степени и пеците још 10 ак минута. Пријатно!

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

МОРАЛА ЈЕ ДА ИСПУНИ 7 БИЗАРНИХ УСЛОВА: Како је Ри Сол Џу постала жена севернокорејског лидера?

МОРАЛА ЈЕ ДА ИСПУНИ 7 БИЗАРНИХ УСЛОВА: Како је Ри Сол Џу постала жена севернокорејског лидера?

РИ СОЛ ЏУ супруга севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, обавијена је велом мистерије, а информације о њиховом односу су ограничене и често непотврђене због затворености Северне Кореје

26. 03. 2025. у 13:12

Коментари (0)

ШОК ВЕСТ ИЗ НБА ЛИГЕ: Кошаркашу Милвокија откривена тешка болест