ТУРСКЕ ПИТИЦЕ СА СИРОМ И ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Мекано тесто пуно укусног фила

Новости онлине

20. 02. 2024. у 07:00

Турске питице са сиром и чери парадајзом су идеалне за ужину или доручак.

ТУРСКЕ ПИТИЦЕ СА СИРОМ И ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Мекано тесто пуно укусног фила

Foto: Shutterstock

Састојци:

За фил:

  • 200 г фета сира, измрвљеног
  • 150 г моцарела сира, наренданог
  • 20 г першуна, исецканог
  • 5 комада чери парадајза
  • 1 кашичица кима

За тесто:

  • 125 мл млаке воде
  • 125 мл млаког млека
  • 7 г сувог квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 3 кашике јогурта
  • 3 кашичице путера собне температуре
  • 1⁄2 кашичице соли
  • 400 г вишенаменског брашна
  • 1 беланце (жуманце оставите за мазање)

Припрема:

За ове пите прво измрвите фета сир у великој чинији и наставите да додајете рендану моцарелу и сецкани свеж першун. Исеците чери парадајз на пола и ситно исецкајте, па додајте у чинију са семенкама црног кима. Све добро измешајте и оставити на страну.

Направите тесто тако што ћете у великој стакленој посуди да помешате воду, млеко и шећер. Загрејте да буде млако. У млаку смесу сипаујте суви квасац и оставити да одстоји око 5 минута. Немојте мешати квасац са смесом, сачекајте док се не активира.

Када се квасац активира, додајте омекшали путер на собној температури, јогурт, со и беланце. Добро промешајте. Затим постепено додајте брашно и месите тесто око 5 минута, док не постане еластично и глатко.

Покријте га кухињском крпом и оставите да се диже на топлом месту око 45 минута, или док се не удвостручи. Када је тесто нарасло, поделите га на куглице величине брескве и оставите их покривене да одмарају још 20 минута. Користећи прсте или дно чаше, поравнајте куглице теста и направите удубљење у средини. По жељи ножем направите резове око ивица теста.

Удубљење напуните припремљеним филом од сира, лагано умутите резервисано жуманце и премажите њиме ивице теста. Пеците их у претходно загрејаној рерни на 190°С око 15-20 минута. Извадите питице из рерне и лагано премажите стране путером. Оставите да одстоје поклопљене око 5 минута.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ШАМПИОН: Ново злато за Дамира Микеца