ПОСНЕ КИФЛИЦЕ: Укусне су као и мрсна верзија, а лако се праве
Ако сте кренули да постите Божићни пост, ове кифлице могу да буду одличан избор за доручак или вечеру.
Састојци:
- половина паковања свежег квасца
- 350 мл топле воде
- 1 кашичица шећера
- 5 кашика уља
- око 550 г брашна
- 1 кашичица соли
За премазивање:
- 1 кашика брашна
- 4 кашике воде
- мало соли
- сусам по жељи
- мало уља
Припрема:
Квасац ставите у топлу воду и додајте шећер како би се активирао. Када се успенуша додајте уље, брашно, со и умесите глатко тесто. Одозго премажите уљем и оставите да нарасте око пола сата.
Премесите тесто на побрашњеној површини, па поделите на 10-12 делова. Сваки део обликујте у лоптицу. Развуците прво прстима, па оклагијом и уролајте. Ређајте у плех обложен пек-папиром.
Помешајте брашно, со и воду, па премажите кифле. Поспите сусамом. Покријте и оставите још 10-15 минута. Пеците на 180°С око 20-25 минута. Вруће кифле премажите уљем или отопљеним маргарином.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ СЛАНИНОМ И ЗДЕНКА СИРОМ: Рецепт ком нећете моћи да одолите
31. 07. 2024. у 15:00
КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса
19. 05. 2024. у 08:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ЈЕЛЕНА КАРЛЕУША МОРА НА ОПЕРАЦИЈУ: Срце оптерећено, одузима јој снагу - иде под нож
ПЕВАЧИЦА је раније признала да никада није била довољно храбра да оде под нож због овог проблема.
10. 01. 2025. у 10:32 >> 13:51
Коментари (0)