ПОСНЕ КИФЛИЦЕ: Укусне су као и мрсна верзија, а лако се праве

Новости онлине

09. 12. 2024. у 07:00

Ако сте кренули да постите Божићни пост, ове кифлице могу да буду одличан избор за доручак или вечеру.

ПОСНЕ КИФЛИЦЕ: Укусне су као и мрсна верзија, а лако се праве

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Састојци:

  • половина паковања свежег квасца
  • 350 мл топле воде
  • 1 кашичица шећера
  • 5 кашика уља
  • око 550 г брашна
  • 1 кашичица соли

За премазивање:

  • 1 кашика брашна
  • 4 кашике воде
  • мало соли
  • сусам по жељи
  • мало уља

Припрема:

Квасац ставите у топлу воду и додајте шећер како би се активирао. Када се успенуша додајте уље, брашно, со и умесите глатко тесто. Одозго премажите уљем и оставите да нарасте око пола сата.

Премесите тесто на побрашњеној површини, па поделите на 10-12 делова. Сваки део обликујте у лоптицу. Развуците прво прстима, па оклагијом и уролајте. Ређајте у плех обложен пек-папиром.

Помешајте брашно, со и воду, па премажите кифле. Поспите сусамом. Покријте и оставите још 10-15 минута. Пеците на 180°С око 20-25 минута. Вруће кифле премажите уљем или отопљеним маргарином.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ДЕВЕТА ТИТУЛА МОРА ДА ПРИЧЕКА: Рони ОСаливен се повукао са турнира у Лондону