РЕЦЕПТ ЗА СЛАНЕ ШТАПИЋЕ: Ако волите пециво, ово ће дефинитивно постати ваше омиљено
Слани штапићи су чест избор када је доручак у питању, а ако сте мислили да су они компликовани за припрему, знајте да сте се преварили.
Састојци:
За тесто:
- 500 г меког брашна
- 7 г сувог квасца
- 2 чајне кашичице шећера
- 1 чајна кашичица соли
- 300 мл млаког млека
- 70 мл уља
- 1 чеп сирћета
за слани прелив:
- 3 чајне кашичице брашна (меко)
- 1 чајна кашичица соли
- 2 супене кашике воде
Припрема:
Прекрити посуду крпом или пластичном фолијом и оставити на топлом да надолази 20 минута. Након тога добро премесити тесто на радној површини и оставити да поново нарасте око 1ч.
Потом га премесити, поделити на куглице и оставити под фолијом да одморе 15 минута. Затим их разоклагијати овално у танку кифлу, штапић, па уролати. Формиране штапиће распоредити у два реда у плех обложен пек-папиром и оставити око 20 минута да тесто одмори пре печења. Рерну угрејати на 200°С. Надошле штапиће премазати хладном водом па ставити у рерну и пећи 15-17 минута. Кад су готови, поспите сланим премазом по жељи, оставите да се прохлади и потом уживајте у њиховом савршеном укусу.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)