БУРЕК СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: За савршен почетак дана
Принцип прављења доброг бурека је увек исти, а варијанте укуса су само ствар ваше маште. Овде имате пример како да направите бурек са сиром и спанаћем.
Састојци:
- 500 г паковања танких кора за питу
- 300 г сира
- 500 г свежег или залеђеног (отопљеног и оцеђеног) спанаћа
- 200 мл воде
- 125 мл уља
- со
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени и оставите укључену. У посебној посуди помешајте воду, уље и једну равну кашику соли.
У другу посуди изгњечите сир и додајте (ако је свеж, предходно бланиширан и исцеђен) спанаћ и посолите према укусу.
Подмажите тепсију са мало уља, а затим ставите две коре једну преко друге тако да ивице стоје изван плеха. Сипајте преко њих кашику или две помешане течности.
Сада преко ставите три коре које ћете предходно да згужвате и распоредите по тепсији тако да не штрче преко ивица. Сваку потом поспите са четири до пет кашика течности, потом поспите смесу сира и спанаћа.
Поступак понављајте, тако да оставите једну неискоришћену кору.
Потом виљушком избушите на пар места коре, па додајте још течног раствора, да будете сигурни да је прошао свуда. Сада савијте ивице доњих кора које сте оставили да вире са стране, и све лепо преклопите и лепо упакујте са последњом кором.
Бурек сада ставите у загрејану рерну да се пече око 40 минута док не порумени.
Када се испече, преврните га на тањир, па тек онда исеците и послужите.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОГАЧИЦЕ ОД ПИРЕ КРОМПИРА И СИРА: Идеалне за доручак или ужину
14. 11. 2024. у 07:00
ДОМАЋИ КРОАСАНИ СА ЧОКОЛАДОМ: Ваздушасти и мекани као из пекаре
28. 11. 2024. у 15:38
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)