ПИТА ОД БОРАНИЈЕ: За ову питу свако ће вам тражити рецепт
Скроз необични, а савршено укусни залогаји.
Састојци:
За Коре:
- брашно 300 г
- прашак за пециво 2 кашичице
- со 1/4 кашичице
- маслац 200 г
- кисела павлака 20% мм 200 г
- 1 јаје
- неутрална павлака 1 кашика
За Фил:
- печурке 500 г
- црни лук 1 већа главица
- боранија 700 г
- мајчина душица 1 кашичица
- со по укусу
- бибер по укусу
- сирни намаз сирето парадајз босиљак 250 г
- млеко 100 мл
- уље по потреби
Припрема:
Исецкајте печурке на листиће и динстајте их на уљу док не пусте воду, па их извадите на тањир. На истој масноћи пропржите лук, додајте боранију и динстајте док не омекша. Додајте со, бибер, сирни намаз, млеко и печурке, промешајте, па када сир почне да се топи склоните са рингле. За кору у чинији помешајте брашно и прашак за пециво. Хладан маслац исеците на коцке и додајте га брашну. Месите док не добијете компактно тесто. Поделите га на два дела. На побрашњеној површини развуците тесто и ставите га у округли плех пречника 24 цм. Сипајте смесу од бораније и печурака и прекријте другим делом теста које сте такође развукли. На средини пите направите рупу да би пара могла да излази и пеците је на 200 степени пола сата или док не добије лепу браон корицу.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕФТИН И БРЗ ДОРУЧАК: Ролнице са сиром и јогуртом, које су мекане и сутрадан
19. 11. 2024. у 07:00
ТРАДИЦИОНАЛНА ГИБАНИЦА: Уживаћете у сваком залогају, према рецепту наших бака
07. 11. 2024. у 07:00
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ СА ЛУКОМ: Супер једноставна, а невероватно укусна
04. 11. 2024. у 13:18
СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите
30. 10. 2024. у 09:00
НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били
РУСКИ војници настављају напредовање и сада се налазе свега 7 километара од Дњепропетровске области Украјине, где "до сада није било копнених борби". Ово се наводи у чланку немачког листа Билд, који је написао новинар Јулијан Репке.
04. 01. 2025. у 15:35
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
"НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ" Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: "Рекао је и спустио слушалицу"
ЦЕТИЊЕ се није опоравило од стравичног масакра од пре скоро три лета, а на самом почетку ове године отворене су нове страшне ране.
04. 01. 2025. у 14:52
Коментари (0)