ПИТА ОД БОРАНИЈЕ: За ову питу свако ће вам тражити рецепт

Новости онлине

01. 12. 2024. у 07:00

Скроз необични, а савршено укусни залогаји.

ПИТА ОД БОРАНИЈЕ: За ову питу свако ће вам тражити рецепт

Foto: Shutterstock

Састојци: 

За Коре:

  • брашно 300 г
  • прашак за пециво 2 кашичице
  • со 1/4 кашичице
  • маслац 200 г
  •  кисела павлака 20% мм 200 г
  • 1 јаје
  • неутрална павлака 1 кашика

За Фил:

  • печурке 500 г
  • црни лук 1 већа главица
  • боранија 700 г
  • мајчина душица 1 кашичица
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  •  сирни намаз сирето парадајз босиљак 250 г
  • млеко 100 мл
  • уље по потреби

Припрема:

Исецкајте печурке на листиће и динстајте их на уљу док не пусте воду, па их извадите на тањир. На истој масноћи пропржите лук, додајте боранију и динстајте док не омекша. Додајте со, бибер, сирни намаз, млеко и печурке, промешајте, па када сир почне да се топи склоните са рингле. За кору у чинији помешајте брашно и прашак за пециво. Хладан маслац исеците на коцке и додајте га брашну. Месите док не добијете компактно тесто. Поделите га на два дела. На побрашњеној површини развуците тесто и ставите га у округли плех пречника 24 цм. Сипајте смесу од бораније и печурака и прекријте другим делом теста које сте такође развукли. На средини пите направите рупу да би пара могла да излази и пеците је на 200 степени пола сата или док не добије лепу браон корицу.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били

НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били

РУСКИ војници настављају напредовање и сада се налазе свега 7 километара од Дњепропетровске области Украјине, где "до сада није било копнених борби". Ово се наводи у чланку немачког листа Билд, који је написао новинар Јулијан Репке.

04. 01. 2025. у 15:35

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.

03. 01. 2025. у 20:35

НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: Рекао је и спустио слушалицу

"НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ" Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: "Рекао је и спустио слушалицу"

ЦЕТИЊЕ се није опоравило од стравичног масакра од пре скоро три лета, а на самом почетку ове године отворене су нове страшне ране.

04. 01. 2025. у 14:52

Коментари (0)

СПРЕМНИ СМО ДА ГРИЗЕМО: Савић задовољан пред турнир у Румунији