ПИТА ОД БОРАНИЈЕ: За ову питу свако ће вам тражити рецепт

Новости онлине

01. 12. 2024. у 07:00

Скроз необични, а савршено укусни залогаји.

ПИТА ОД БОРАНИЈЕ: За ову питу свако ће вам тражити рецепт

Foto: Shutterstock

Састојци: 

За Коре:

  • брашно 300 г
  • прашак за пециво 2 кашичице
  • со 1/4 кашичице
  • маслац 200 г
  •  кисела павлака 20% мм 200 г
  • 1 јаје
  • неутрална павлака 1 кашика

За Фил:

  • печурке 500 г
  • црни лук 1 већа главица
  • боранија 700 г
  • мајчина душица 1 кашичица
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  •  сирни намаз сирето парадајз босиљак 250 г
  • млеко 100 мл
  • уље по потреби

Припрема:

Исецкајте печурке на листиће и динстајте их на уљу док не пусте воду, па их извадите на тањир. На истој масноћи пропржите лук, додајте боранију и динстајте док не омекша. Додајте со, бибер, сирни намаз, млеко и печурке, промешајте, па када сир почне да се топи склоните са рингле. За кору у чинији помешајте брашно и прашак за пециво. Хладан маслац исеците на коцке и додајте га брашну. Месите док не добијете компактно тесто. Поделите га на два дела. На побрашњеној површини развуците тесто и ставите га у округли плех пречника 24 цм. Сипајте смесу од бораније и печурака и прекријте другим делом теста које сте такође развукли. На средини пите направите рупу да би пара могла да излази и пеците је на 200 степени пола сата или док не добије лепу браон корицу.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
РУСИ ОТКРИЛИ ПЛАН НАТО-а: Окупираће Украјину и поделити је између ове четири државе!

РУСИ ОТКРИЛИ ПЛАН НАТО-а: Окупираће Украјину и поделити је између ове четири државе!

НАТО план за Украјину суштински значи распоређивање у земљи такозваног „мировног контингента“ од око 100 хиљада људи и, фактички, њену окупацију, а украјинске територије ће поделити Велика Британија, Немачка, Пољска и Румунија, саопштила је Спољнообавештајна служба Русије.

29. 11. 2024. у 09:36

УПОЗОРЕЊЕ ХРВАТСКОГ БЕЗБЕДЊАКА: У случају рата не бисмо заштитили ни седмину становништва

УПОЗОРЕЊЕ ХРВАТСКОГ БЕЗБЕДЊАКА: У случају рата не бисмо заштитили ни седмину становништва

ХРВАТСКА, у случају рата, не би могла да заштити ни седмину становништва, хране не би било ни за месец дана, а становништво не би разликовало сирену за општу од оне за ваздушну опасност

29. 11. 2024. у 08:16

Коментари (0)

ПЕХАР ОСТАО КОД КУЋЕ: Нови Београд потопио Црвену звезду за трофеј Купа Србије