МИНИ-ПИЦЕ ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА СА ПИЛЕТИНОМ: Најједноставнији рецепт за пециво као из пекаре
Мини-пице од лиснатог теста са пилетином могу да буду одличан прилог, или коктел пециво.
Састојци:
- 500 г смрзнутог лиснатог теста, одмрзнуто
- 1 велико јаје
- 1 кашика воде
- 6 трака сланине
- 2 средња празилука (само бели делови), насецкана
- 1 средња жута паприка, нарезана на коцкице
- 240 г исецкане пилетине за печење
- 230 г крем сира, омекшаног
- 1/4 кашичице соли
- 1/4 кашичице бибера
- ситно сецкани свеж першун и још сецкане паприке
Припрема:
За мини пице од лиснатог теста загрејте рерну на 200°. На лагано побрашњеној површини развијте 1 лист лиснатог теста. Користећи округли резач, исеците 6 кругова. Ставите на плех обложен папиром за печење. Развијте други лист теста. Исеците још 6 кругова, па помоћу резача мањег обима (или мање стаклене чаше) исеците центар сваког круга. Ставите прстенове на кругове који се налазе на плеху. Ставите централне кругове такође на плех за печење. У малој чинији умутите јаје и воду, а премажите тесто. Пеците док не порумени, 20-25 минута и охладите на решетки. У међувремену, у великом тигању, пржите сланину на средњој ватри док не постане хрскава. Извадите на папирне убрусе да се оцеде. Пропржите на истом уљу празилук и бибер, 5-7 минута. Смањите топлоту, па помешајте сланину, пилетину, крем сир, со и бибер. Промешајте па склонити са ватре. Када се довољно охлади, филом испуните испечене кругове од лиснатог теста. Поспите першуном и бибером и сервирајте са малим средишњим пецивом са стране.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОГАЧИЦЕ ОД ПИРЕ КРОМПИРА И СИРА: Идеалне за доручак или ужину
14. 11. 2024. у 07:00
РЕЦЕПТ ЗА ПИЦА КИФЛИЦЕ: Лаке за припрему, а још лакше се поједу
08. 11. 2024. у 07:00
УКОЛИКО НИСТЕ, ВРЕМЕ ЈЕ ДА ИСПРОБАТЕ ОВУ ПОСЛАСТИЦУ: Рецепт за ролнице са рогачом
27. 09. 2024. у 12:00
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета
БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.
19. 12. 2024. у 09:50
УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25
ТРАМП ИМА НОВУ ФРИЗУРУ: Мреже се усијале од коментара (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.
19. 12. 2024. у 08:37 >> 19:03
Коментари (0)