НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПУТЕР ПОГАЧУ: Не само да је декоративна, већ и изузетно издашна и укусна
Распада се колико је мекана и лисната, а прави се очас посла.
Састојци:
- 900 г брашна
- 100 г брашна за посипање
- 1 кашичица шећера
- 30 г квасца
- 1 јаје
- 1,5 кашичица соли
- 50 мл уља
- 450 мл воде
- 1 жуманце за премазивање
Припрема:
У посуду сипајте 900 г брашна. Са стране одвојте у једну посуду 450 мл воде, у коју додајете 1 кашичицу шећера, 30 г квасца и 2 кашике брашна и добро промешате, да се квасац активира. Када квасац надође, сипајте смесу у чинију са брашном у коју додајете једно јаје и 50 мл уља и једну кашичицу соли. Замесите тесто, треба да буде средње чврстине. Затим га извадите из посуде на површину где сте посули брашно и добро га израдите да буде глатко. Затим тесто поделите на четири једнака дела и један који треба да буде за пола мањи од остала четири дела. Оставите тесто да одмори, покријте га.
Затим га извадите на површину где сте сипали брашно и развуците тесто једну по једну јуфку да образују круг. Развучену кору премажите отопљеним путером, затим покријте следећом кором и направите ролат. Исто урадите и са следеће две коре.
Затим сваки од ролата исеците на кришке дебљине 2 цм и ређајте их у посуду за печење коју сте претходно обложили пек-папиром и премазали уљем. Ређајте један комад на други тако да образују низ као када домине падну једна на другу. У средишњи део ставите најмањи део теста који сте одвојили и премажите погачу обилно умућеним жуманцетом.
Поспите и семе по жељи, чија или сусам. Покријте крпом и оставите да погача надође.
Загрејте рерну на 200 степени и чим убаците погачу смањите температуру на 180 степени и пеците 30 минута.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину
10. 07. 2024. у 07:00
СЛАТКА ПОГАЧА ПРЕЛИВЕНА МЛЕКОМ: Златна корица, а мекана као душа (ВИДЕО)
18. 06. 2024. у 07:00
РЕЦЕПТ ЗА ПИЦА КИФЛИЦЕ: Лаке за припрему, а још лакше се поједу
08. 11. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)