ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ И ВРЛО УКУСАН: Безглутенски кукурузни хлеб, добар избор за доручак или ужину

Novosti online

12. 11. 2024. у 07:00

Безглутенски кукурузни хлеб је једноставан за припрему и врло укусан. Добар избор за доручак или ужину.

ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ И ВРЛО УКУСАН: Безглутенски кукурузни хлеб, добар избор за доручак или ужину

Foto: Shutterstock

Састојци:

240 г кукурузног брашна

240 г брашна без глутена
50 г шећера
2 кашичице прашка за пециво
прстохват соли
4 велика јајета, собне температуре, умућена
260 мл бадемовог млека
79 мл уља

Рецепт за безглутенски хлеб:

Како бисте направили хлеб, загрејте рерну на 176 степени и подмажите тепсију величине 21 x 11 цм. Помешајте суве састојке - кукурузно брашно, вишенаменско брашно без глутена, шећер, прашак за пециво и со, док се не сједине.

Додајте влажне састојке како бисте добили тесто. Додајте умућена јаја, бадемово млеко и уље, и умутите док не добијете хомогену бледожуту смесу (тесто ће бити прилично течно и течне конзистенције).

Сипајте тесто у претходно подмазану тепсију. Пеците 50 минута до 1 сат док не порумени и чачкалица не буде чиста. Оставите векну да се охлади најмање 10 минута у плеху, пре него што је оставите да се охлади на решетки. Исеците и уживајте.

(ствар уксуа)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!