МАФИНИ СА АЈВАРОМ И ПАПРИКОМ: Једноставни за припрему, а врло другачији од свих које сте правили

Новости онлине

08. 11. 2024. у 13:02

Сочни, мирисни и врло заситни, ови слани мафини су нешто што свако треба да проба.

МАФИНИ СА АЈВАРОМ И ПАПРИКОМ: Једноставни за припрему, а врло другачији од свих које сте правили

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 100 г кукурузног брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • 150 г сланог сира, измрвљеног
  • 2 печене и ољуштене паприке, исецкане на коцкице
  • 3 кашике ајвара
  • 2 јајета
  • 100 мл уља
  • шака црних и зелених маслина без коштица
  • 300 мл јогурта
  • 1 кашичица мешавине сувих зачина
  • 1 кашичица соли

Припрема:

За ове мафине прво помешајте све суве састојке. У одвојеној чинији миксером умутите јаја, јогурт и уље, па у то убаците исецкану паприку, ајвар, мрвљени сир и исецкане маслине. У чинију у којој су суви састојци убаците мокре састојке и све измешајте руком.

Претходно припремите калуп за мафине, тако што ћете да убаците папирне корпице. Смесу распоредите у калуп. Рерну загрејте на 180 степени и пеците око 20 минута.

Извадите их из рерне и оставите да се прохладе, па уживајте.

(стварукуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација