ЗДРАВ ХЛЕБ БЕЗ БРАШНА: Не гоји, а неодољиво је укусан

Новости онлине

06. 11. 2024. у 07:00

Иако већина нас ужива у укусу хлеба, избегавамо га јер гоји. Ипак, постоји и здрава алтернатива која ће учинити да осећате ситост док се килограми топе.

ЗДРАВ ХЛЕБ БЕЗ БРАШНА: Не гоји, а неодољиво је укусан

Foto: Shutterstock


Састојци:
  • 200 грама пшенице
  • 1 кашике печеног лана
  • 100 грама овсених пахуљица
  • 2 кашике сунцокрета
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашика соли
  • пола квасца
  • 50 мл воде

Припрема:

Пшеницу прелијте с пола литра хладне воде и оставите да одстоји два дана, а како не би проклијала повремено мењајте воду.

Након тога пшеницу оцедите и самељите у машини за месо. Додајте лан, сусам, семе сунцокрета и овсене пахуљице које сте претходно потопили у воду.

У ту смесу додајте квасац који сте помешали са шећером и водом.

Све добро измешајте и сипајте у плех за печење. Након што одстоји пола сата убаците у рерну и пеците на 220 степени.

(lepaisrecna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТАКЕР КАРЛСОН УПОЗОРАВА АМЕРИКАНЦЕ: Сви смо веома близу смрти