СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите

Новости онлине

30. 10. 2024. у 09:00

Пита са пиринчем се традиционално спрема у Италији, а мекана је, слатка и пуна ароме.

СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору:

  • 270 г вишенаменског брашна
  • 120 г шећера
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • ¼ кашичице соли
  • 2 велика јајета
  • 60 г хладног путера, исеченог на коцкице

За фил:

  • 950 мл млека
  • 240 г пиринча
  • 240 г шећера
  • 120 г путера, омекшаног
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • ¾ кашичице цимета
  • рендана кора једне наранџе
  • рендана кора једног лимуна 
  • 4 велика јајета
  • 240 г меканог ситног сира

Припрема:

Како бисте направил питу од пиринча, прво направите кору. Изблендирајте брашно, шећер, прашак за пециво и со. Затим додајте јаја и хладан путер исечен на коцкице. Блендирајте само док се смеша добро не сједини. (Ако је тесто превише у виду мрвица, можете додати неколико капи воде). Пребаците тесто на радну површину и обликујте га у диск. Покријте најлонском фолијом и оставите у фрижидеру најмање сат времена.

За фил у великој шерпи помешајте некувани пиринач и млеко. Ставите смесу да лагано прокључа на средњој ватри, непрестано мешајући. Смањите ватру и оставите да крчка, често мешајући, док се све млеко не упије, око 30 минута. Оставити да се охлади.

У великој посуди миксером умутите шећер, путер собне температуре, екстракт ваниле, цимет, корицу поморанџе и лимунову корицу. Мешајте док смеса не постане лагана и пуфнаста, око 2 минута. У чинију додајте 4 велика јајета, мутећи након сваког додавања. Затим умешајте сир, да се добро сједини. Користите кашику да умешате охлађену мешавину пиринча. Ставите на страну.

Загрејте рерну на 176 степени и поставите сталак у средину рерне. Када се охлади, разваљајте тесто у кружном облику од око 36 цм пречника на лагано побрашњеној површини. Ставите тесто у тепсију. Преко теста сипајте фил од пиринча. Пеците на средњој решетки у рерни око 70-80 минута, или док врх не порумени и док се фил не стегне. Извадите питу из рерне и оставите да се потпуно охлади на решетки.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОСИГУРАЈМО ВАШ УСПЕХ ЗАЈЕДНО!