РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ХЛЕБ: Савршен спој укуса и традиције
Хлеб је основна намирница која се налази на столу готово сваке породице. Његова припрема може деловати застрашујуће, али уз прави рецепт и мало стрпљења, свако може постати мајстор у прављењу домаћег хлеба. У овом рецепту, открићете како да припремите мекани и мирисни хлеб, који ће вас одушевити својом текстуром и укусом.
Састојци:
- 500 г брашна (тип 500)
- 300 мл воде
- 1 кесица сувог квасца (7 г)
- 1 кашика шећера
- 1 кашика соли
- 2 кашике маслиновог уља (или другог уља по избору)
Припрема:
У мању посуду сипајте топло млеко (не вруће), додајте шећер и суви квасац. Промешајте и оставите да одстоји 5-10 минута док се не запени. У већу посуду ставите брашно и со. Направите удубљење у средини и додајте запењени квасац и маслиново уље. Постепено додајте воду и мешајте док не добијете глатко тесто.
На побрашњеној површини месите тесто око 10 минута, док не постане еластично и глатко.
Ставите тесто у благо науљену посуду, прекријте кухињском крпом и оставите да нарасте на топлом месту око 1-2 сата, или док се не удвостручи. Када је тесто нарасло, премесите га и обликујте у жељени облик (округли или дугуљасти).
Ставите обликовано тесто на плех обложен папиром за печење, прекријте крпом и оставите још 30 минута да се диже.
Загрејте рерну на 220°С. Пре печења, можете направити неколико резова на врху хлеба ножем. Пеците хлеб 25-30 минута, или док не добије златно-смеђу боју и звучи шупље када куцнете по доњој страни. Када је хлеб печен, извадите га из рерне и оставите да се хлади на решетки. Уживајте у свежем домаћем хлебу!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ПРЖЕНИЦЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Укусан доручак који ће сви обожавати
14. 09. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)